Studio Speld

GTA VI speelt zich af in Brabant

Geweld, drugs, afpersing en het samenvoegen van kleine gemeenten zijn wederom de grote thema’s van de nieuwe GTA. Het spel gaat zich namelijk volledig afspelen in Noord-Brabant. Producent Rockstar maakte dat vandaag bekend met een spetterende trailer.

Met Brabant als decor gaat het verhaal gaat over de kleine drugsproducent Raymond. Hij probeert uit de handen van de wouten te blijven terwijl hij elke week een paar kilo xtc brouwt in zijn rijtjeswoning in Moergestel. Raymond is een klassiek GTA-personage: gewelddadig, seksistisch en gek op carnaval.

Rockstar lichtte ook al een tipje van de sluier wat betreft de missies. In de trailer zien we Raymond zijn afval dumpen in de Kempen en de Meierij, gemeente-ambtenaren onder druk zetten, met een helikopter politie-drones uit de lucht schieten die checken of er nog sneeuw op alle daken ligt, en Stratumseind kort en klein slaan nadat PSV kampioen is geworden.

Er wordt gespeculeerd over een minigame waarbij spelers met een stuk bordkarton een plaatselijke drugslord achterna kunnen roetsjen in de Drunense Duinen. Of een modus waarbij hij strak van de speed bij de zondagse mis een hostie moet halen zonder zichtbaar te kauwen terwijl hij terug naar het kerkbankje loopt. Daarnaast verheugen veel fans zich op de radiozender Pompen of Verzuipen FM met klassieke carnavalshits en reclames voor carports.

De kaart belooft nog groter te worden dan bij de vorige Rockstar-game, Red Dead Redemption II. Naar verwachting wordt heel Brabant op ware grootte nagemaakt en kun je zelfs door gehuchten als Westelbeers, Nijnsel en Haghorst struinen.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!
Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rockstar kende wordt dit super realistisch, ik verheug me al op de mensen die willekeurig door Eindhoven fietsen en “Eindhovuh” roepen. En Arnold die side quests geeft.

Reageer
gravatar

Het is algemeen bekend dat beruchtste boeven – met name befaamd om hun behendigheid bij het messentrekken – van oudsher uit Oss komen.
(Oss ligt helaas in de buurt van Den Bosch, de vredelievendste stad van ons land.)

Daar is een film over gemaakt: De Bende van Oss. Het zou mij niet verbazen dat het verhaal daarvan door Rockstar is gekocht.

p.s.
Om misverstand te voorkomen wijs ik erop dat de mogelijkheid bestaat, dat het ontstaan van de Socialistisch Partij hiermee geen verband houdt.

gravatar

@Paulus nee jongen de echte messenttekkers komen uit Kerkdriel (Gelderland).

Overigens is past het qua drugsproductie nog meer in Brabant dan het grootste deel van heel Brabant zelf. Haudoe!

gravatar

Peter Winnen (Geb. 1957 Venray, op de grens van Noord-Brabant, red.) heeft in zijn wielercarrière weliswaar af en toe wat “middelen” gebruikt, maar zover bekend kwamen die toen nog niet uit Noord-Brabant.