Studio Speld

Muur bij station beklad met alleszins redelijke teksten

Een muur achter het station is in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met alleszins redelijke teksten. Op de voorheen schone muur zijn nu allemaal genuanceerde leuzen te lezen waar je op zich wel in kunt komen als je er wat langer over nadenkt.

“’Natuurlijk zijn niet alle politieagenten klootzakken’”, leest wethouder Froukje Groenstra een van de leuzen hardop voor. “’Dat is een generaliserende uitspraak voor dramatisch effect.’ Tja, welke idioot schrijft zoiets?” Het is niet de enige leus die de bedachtzame vandalen met graffiti op de muur gespoten hebben. Verder leesbaar is: ‘Ik ben nog altijd verdrietig dat Rachel bij me is weggegaan, maar welbeschouwd heb ik me niet altijd voorbeeldig gedragen, en vind ik dat het haar goed recht is om eens voor zichzelf te kiezen, in plaats van dat ze zich altijd maar blijft wegcijferen om de status quo te bewaken’, of ‘Al met al hebben de drie kabinetten van Rutte het land prima geleid, maar ze zouden wat mij betreft iets meer aandacht mogen hebben voor de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk’, en ‘Het Israël-Palestina-conflict, blijft lastig’.

“Walgelijk natuurlijk”, zegt Groenstra. Schoonmaakdiensten zijn al gebeld. “Prima dat je wilt nuanceren, maar doe dat niet op andermans muur.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Ik ben in het algemeen best wel een voorstander van enige nuance, maar het moet niet te gortig worden. Een aantal van deze teksten zijn weliswaar soort-van schappelijk er zitten er ook een paar tussen waarbij we moeten oppassen dat we hier niet in doorschieten. Laten we niet vergeten dat we het hier samen moeten rooien, en hoewel er duidelijk wel wát moeite is gedaan, mag er best een tandje op. Kom op mensen, we kúnnen dit! Waarschijnlijk.”

Reageer
gravatar

Als ik dit zo lees denk ik “Schieten we eigenlijk wel wat op met dit soort teksten?”. Maar ik kan het ook anders zien: het gaat erom of er misschien een goede intentie achter zit. Laten we elkaar de hand schudden.

gravatar

Dat blijkt wel weer op de foto: de linker scooter (in het midden a.h.w.) is eerder gestolen en gebruikt bij een achtereenvolgens een winkeloverval, een woningoverval en wat terloopse tassenroverij, maar na gebruik NIET in brand gestoken, maar gewoon weer teruggezet in de buurt waar hij ontvreemd werd. Ergens onderstreept dat genoegzaam de woorden van ” Is Dat Wat?” hierboven.