360b/shutterstock.com

Man van Angela Merkel houdt inspirerende toespraak in partycentrum De Kikker

De man van Angela Merkel was gisteravond voor even in Nederland. Ter promotie van zijn pas verschenen boek Werden: der Mann von Angela Merkel sprak hij in een bijna uitverkocht partycentrum De Kikker (Maarssenbroek) over zijn inspirerende leven als erster Mann.

De toon werd aan het begin van de avond gezet met het nummer Ich bin wie du van Marianne Rosenberg. Symbolisch, want zoals de man van Merkel zelf zegt: “Het gaat vanavond niet om de man van Merkel. Het gaat om ons allemaal.”

Daarna vertelde de man van Merkel uitgebreid over zijn moeilijke jeugd in de DDR. Zoals iedereen weet is de man van Merkel opgegroeid als zoon van een bakker. Het zou inmiddels een uitgekauwd verhaal zijn, ware het niet dat de man van Merkel het zo goed kan vertellen. Het publiek, vooral bestaand uit mannen van middelbare leeftijd met beige broeken, hing van begin tot eind aan zijn lippen.

Later op de avond ging het natuurlijk ook even over hoe het is om de man te zijn van de machtigste vrouw van Europa en tegelijk twee kinderen uit een eerder huwelijk te moeten opvoeden. En hoe het is om in een appartement in Berlijn te wonen.

De avond werd afgesloten met een staande ovatie voor de man van Angela Merkel. Een enthousiaste bezoeker vertelt achteraf: “De man van Merkel is van bescheiden afkomst, maar wist toch veel te bereiken. Best wel badass eigenlijk. Het zijn echt levenslessen. En hij weet het zo persoonlijk te brengen aan een groter publiek, als een intiem gesprek. Heel inspirerend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik las vanochtend in de Volkskrant dat het fantastische optreden van Joachim Sauer, de man van Angela Merkel, niet geheel was uitverkocht omdat/doordat de goedkoopste kaartjes duidend euro kostten.

Reageer