shutterstock.com/studiospeld

Welke van deze powermannen wordt Angela Merkels opvolger?

Na vier ambtstermijnen wordt Angela Merkel deze herfst opgevolgd. Vandaag wordt de nieuwe voorzitter van haar partij CDU gekozen. Hoe de CDU-verkiezing dit weekend ook uitpakt, een ding is zeker: de partij wordt sowieso geleid door een powerman. Wij zetten de grootste kanshebbers voor je op rij.

Norbert Röttgen
Kandidaat nummer één is een man met grijze lokken. Hij is 54 lentes jong en heeft een relatief makkelijke naam. Duitsers noemen hem ook wel de “De George Clooney van Meckenheim”. Zijn vrouw is namelijk, net als Amal, de vrouw van George, advocaat. Het is het type man dat knapper wordt met de jaren. De rimpels en grijze haardos geven hem een betrouwbare, robuuste uitstraling. Het kuiltje in zijn kin maakt hem bij uitstek de knapste CDU’er, die wij heel graag zouden willen CDM’en.

Armin Laschet
Als je meer valt voor de man met de humor, dan ga je voor Armin Laschet (59). Hij is het feestbeest van de drie. Van voor naar achter, van links naar rechts, dit is de man van het midden. Je ziet het al aan zijn guitge hoofd. Armin is de oom, die je op een feestje in je zij port om je te wijzen op iets grappigs, dat verder niemand ziet. Hij komt uit Aken, bijna-Limburg en heeft een makkelijk op te zetten playmobilkapsel.

Friedrich Merz
Friederich wordt een beetje gezien als de Elsa van Frozen van de politiek: kil, koud en stijfjes. Toch zou je hem ook de James Dean van Duitsland kunnen noemen. Hij houdt van namelijk van motorrijden, biertjes drinken en van vrouwen. Deze kandidaat heeft zijn schaapjes op het droge, want hij werd miljonair in de bankensector en is hobbypiloot. Zijn ideeën zijn traditioneel en conservatief, en boze tongen beweren dat hij te vergelijken is met Trump, maar hey, hij kan vliegen! En zeiden we al dat hij miljonair is?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *