Shutterstock / Galina Zhigalova

Shutterstock / Galina Zhigalova

5 AM Club: opstaan om 5 uur ‘s ochtends zodat je overdag meer tijd overhebt om onuitstaanbaar te zijn

Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de 5 AM Club, waarbij ze net als onder meer Mark Zuckerberg, Jennifer Lopez en Michelle Obama hun dag om vijf uur ‘s ochtends beginnen. Volgens Marit (39) heeft het extreem vroege opstaan en de routine die daarbij hoort een fijn bij-effect: “Je hebt overdag veel meer tijd over om onuitstaanbaar te zijn”, zegt ze.

“Ik heb mensen altijd al – net als Tim Cook en Gwyneth Paltrow – herhaaldelijk willen wijzen op de voordelen van extreem vroeg opstaan”, vertelt Marit. “Als vrienden dan vertellen dat ze niet zo lekker in hun vel zitten, vraag ik: heb je weleens overwogen om extreem vroeg te gaan slapen en extreem vroeg weer op te staan en daar dan de hele tijd over te praten? Dat vraag ik dan een keer of tien op een dag, omdat ik dus zoveel tijd overheb. Heerlijk.”

Ook Jacco (44), werkzaam op de Zuidas als senior consultant, staat elke dag om vijf uur ‘s ochtends op. “Ik merkte dat ik vroeger maar weinig energie en tijd had om mensen op hun zenuwen te werken. Nu mijn dag om vijf uur ‘s ochtends begint, heb ik ineens zeeën van tijd. Mijn dagelijkse routine: om vijf uur ga ik fitnessen, dan post ik op Instagram dat ik aan het fitnessen ben, dan ga ik mediteren, dan post ik op Instagram dat ik aan het mediteren ben, dan ga ik nog even journallen, dan post ik op Instagram dat ik aan het journallen ben, en vervolgens vertel ik de rest van de dag mensen in mijn omgeving wat ik allemaal al gedaan ‘s ochtends. Echt bevrijdend. Ik kijk ook veel minder op m'n telefoon, maar dat kan ook komen doordat ik nooit meer berichten krijg van vrienden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *