Pro Shots / Mischa Keemink

Pro Shots / Mischa Keemink

Rico Verhoeven: ‘Ik hoop echt dat we kinderen over de hele wereld inspireren’

Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel kickboksen bij het zwaargewicht met succes verdedigd. In een spectaculair en bloederig gevecht versloeg de titelhouder Jamal Ben Saddik met een technische knock-out in het GeldreDome in Arnhem. Na afloop verscheen de hevig gehavende kickbokser voor de camera met een mooie boodschap: “Ik hoop dat we hiermee kinderen over de hele wereld kunnen inspireren.”

“Het was een gevecht met veel rake klappen en stoten aan beiden kanten. Zo had ik hem mooi te pakken op zijn been en hij mij natuurlijk onder mijn oog”, vertelt een door de wonden vrijwel onherkenbare Verhoeven voor de camera. “Dat je aan het begin iets achter lijkt te liggen en dan terugkomt is toch mooi. Ik hoop daarmee dat we kinderen over de hele wereld kunnen inspireren.”

Terwijl Verhoeven bezig is zijn oogbal iets terug te duwen in zijn oogkas sluit hij af: “Kijk jongens en meisjes thuis, ik ben ook ooit begonnen als klein jongetje. En nu sta ik hier. Dus leef je dromen na!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enige naïviteit is deze bloedprop niet vreemd. De jeugd laat zich al jaren inspireren door het gebruik van machetes, handgranaten uit Polen en sociale media zoals Facebook en Kitkøt.

Reageer
gravatar

★★★★★

IK ben tegen alle gevechtssporten, zoals boksen en voetbal. Ze hebben een sl*chte invloed op de jeugd, die toch al het onnodige geweld zien op asociale media en in tekenfilms.

Daarom vind ik dat de cynische uitlatingen en de wreedaardige foto de juiste vals snaar raken.

Tom krijgt de hoofdprijs.

Reageer