Game of Thrones/YT

Een terugblik op Game of Thrones met iemand die bijna alles vergeten is

Komend weekend begint het allerlaatste seizoen van Game of Thrones ooit. Wat is er in de afgelopen 63,5 uur televisie gebeurd? We vroegen iemand die het zich amper herinnert een samenvatting te schrijven.

Zoo, leuk dat jullie lezen, gaan we dan! Het begint allemaal bij een kasteel. Of nee, het begint met de White Walkers. Nee! Het begint met die introtune! Eerst zie je van die kastelen, op een landkaart, en dan die muziek, van: duuuuh duuuh dududduuuhdududududud. En dan komen dus de White Walkers: een soort gekke wezens waarvan je denkt: huh, wat doen die? Wat moeten die? Ze hebben felrode ogen geloof ik.

Vervolgens gaat het over een koning (koning 1, hij wordt door Sean Bean gespeeld), die iemands hoofd eraf hakt, en die moet dan naar een andere koning (koning 2, totaal vergeten hoe hij heet) in een groter kasteel. De vrouw van koning 2 neukt met haar broer (die heet Jamie, wordt gespeeld door een Zweedse acteur), en het zoontje van koning 1 ziet dat en die wordt van een kasteel afgegooid. Maar hij is niet dood! Dat wordt later nog belangrijk, onthoud dat.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Goed, dan is er ook een dwerg met een grote pik die veel neukt, Tyrion Lannister. Hij is de broer van de neukende broer en zus. Hij is best grappig en slim, die dwerg. Ook zijn er nog een broer en een zus die in een heel ander land zijn, waar mannen op paarden rondrijden. Die broer en zus zijn niet blij, want ze woonden eerst in het land van de andere koningen, maar daar moesten ze weg. Zij is heel vet, Khaleesi heet ze, ze heeft draken. Ze is de ‘mother of dragons’. Dat is een van de vetste dingen van de serie. Holy shit. Ik las dat die actrice een hersenbloeding op de set had gekregen bij het filmen van seizoen 8.

Anyway, niet lang daarna gaat koning 2 dood. Koning 1 (Sean Bean dus, hij speelde Boromir in Lord of the Rings) moet in het grote kasteel heersen om zijn plek in te nemen, maar dan gaat hij ook dood: zijn kop wordt eraf gehakt. Dan denk je: huh? En dat is seizoen 1. In de rest van de seizoenen komen er draken, en White Walkers, die trouwens blauwe ogen hadden, blauw, en het zijn een soort zombies, en ze komen eraan, en ook wordt de zoon van koning 1 doodgestoken, hij krijgt ook pijlen in zich. Op zijn huwelijksdag! Heel erg.

Nu komt het erop neer dat de White Walkers, en de zus in het andere land, en nog een zoon van koning 1, een bastaardzoon die ik even vergeten was, maar die ooit uit de dood is opgestaan, en ook de zoon van koning 1 die uit het kasteel was gegooid, al die mensen komen nu bij elkaar bij het grote kasteel en waarschijnlijk wordt het dan knokken. Dus dat belooft wat! O ja, er is ook een gigantische zombieman, die The Mountain heet, maar die geen White Walker is, en die een soort van huisslaaf is van Cersei, zo heette ze, zij is die vrouw die met haar broer neukte, zij is er ook nog. Zij zit nu in dat grote kasteel. Te wachten tot de rest komt zodat ze kunnen knokken. De dwerg komt ook. Er is ook een kale man zonder pik. En trouwens, de White Walkers kan je alleen doden met ‘dragon glass’. En nu krijgen we een soort eindspel. Tering, ik heb er eigenlijk best wel zin in nu dit allemaal zo terugkomt! Hodor.

P.s. Carice van Houten zit erin. Die doet crazy spooky dingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

de echte die-hard heeft dit met de anime One Piece. Meer dan 900 afleveringen van 20 minuten is veel langer om te kijken dan 63,5 uur. Dat is 300 uur televisie waar je bijna alles vergeten bent

Reageer
gravatar

De echte echte diehard heeft dat met Bob Ross, omdat het nooit helemaal duidelijk is welke aflevering je kijkt en het allemaal op elkaar lijkt is het een oneindige hoeveelheid televisie waarvan je bijna alles van vergeten bent.

gravatar

Vergeet je de draken van dat ene wijf van die paardrijder die al lang dood is omdat zij hem geëuthanaseerd heeft en nu verliefd is op die ene vent waarvan zij niet weet dat het haar halfbroer is?

Reageer
gravatar

Lieve Koningin Máxima, ik sta op de verjaardag van Uw Hoogedele Echtgenoot verjaardag vlak bij het stadhuis van Amersfoort vooraan in de mensenhaag. U kunt mij herkennen aan de bos anjers die ik U wil geven.

p.s. Als ik van U nog even iets mag schrijven? Ik kan een blauw oog hebben en de anjers kunnen zijn gesneuveld, zoals vorige jaren. Dat komt dan weer door de worsteling om vooraan te komen staan in de dichte mensenhaag bij het stadhuis, maar dat heb ik weer helemaal voor U over.