Shutterstock / Studio Speld

Assen richt pijlen op binnenhalen Mario Kart

Komen sterren als Wario en Baby Peach straks naar Drenthe?

Nu de Formule 1 definitief naar Zandvoort lijkt te gaan, richt Assen zich op een andere publiekstrekker. Het circuit is op het moment in onderhandeling om een race in Mario Kart te mogen organiseren.

“Het binnenhalen van Mario Kart zou een geweldig vette impuls zijn voor de regio”, vertelt TT-Assen directeur Peter Oosterbaan. “Als straks grote sterren als Wario, Bowser en Baby Peach hier in Assen rondrijden weten alle 12-jarige jochies ter wereld waar Assen ligt. Bovendien betekent het een enorme opsteker voor de lokale bananenindustrie en de kwijnende schildpaddensector. Drenthe staat straks echt weer op de kaart.”

Het circuit in Assen ligt er puntgaaf bij, maar toch moeten er nog de nodige aanpassingen worden gedaan. Oosterbaan: “We moeten op z’n minst investeren in een aantal snelheidsboosters, honden aan kettingen, vleesetende planten en een onpeilbaar diep ravijn. Maar dat moet wel goedkomen. Het bedrijfsleven heeft al aangegeven bij te willen springen. Iedereen wil dit schitterende evenement naar Assen halen.”

Assen is alvast begonnen de FIKM (Fédération Internationale de Kart Mario) warm te maken voor zijn plannen. Vandaag krijgt Lakitu een rondleiding boven Drentse bezienswaardigheden zoals de hunebedden en het huis van Johan Derksen. Binnenkort vertrekt een delegatie van de gemeente Assen naar Moo Moo Meadows om te kijken hoe ze het daar aanpakken.

Als het allemaal volgens plan verloopt staat de TT van Assen vanaf 2020 tussen Bowser’s Castle en Rainbow Road in de Special Cup.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank u wel, hulp-Sinterklaas.
Of Hulp-Bij-Gebrekkig-Nederlands-Hulp.

Maar ik ben het niet met u eens.

Laten we een kommissie oprichten om te beslissen of in dit geval de ‘h’ wel of niet geplaatst dient te worden.

gravatar

Zonde van je geld, Softmod je Nintendo Wii, maak in een 3D pakket het circuit van Assen na. Gebruik dan de Mario Kart editor die je vind op internet en speel het circuit met Riivolution. Succes gegarandeerd!

Reageer