Studio Speld / Shutterstock

Katholieke Kerk presenteert Waria, de gemene tegenhanger van Maria

De Rooms-Katholieke Kerk heeft op een geloofscongres in Rome een nieuw karakter geïntroduceerd: Waria, de gemene tegenhanger van Maria. Volgens kardinaal Luis Ladaria Ferrer, prefect van de congretatie van geloofsleer, is het nieuwe karakter nodig om de heilige franchise na 2000 jaar fris te houden.

Waria is gemeen, gooit met bommen en woont ongehuwd samen met de Joodse loodgieter Wajozef. “Ze is dol op seks voor het huwelijk, seks zonder procreatieve doeleinden en seks überhaupt,” legt kardinaal Ladaria uit. “Waria is te herkennen aan haar gele mantel en is iets dikker dan Maria. Zij maakt het gelovigen moeilijk als ze op zoek zijn naar verlossing, of bijvoorbeeld met een draak willen vechten. Als Waria weer eens wordt verslagen roept ze heel hard ‘Mamma mia!’ Dat moet gelovigen eraan herinneren dat Maria de enige echte heilige moeder is.”

Maria en Waria zijn volgens de officiële leer gezworen vijanden maar treffen elkaar wel af en toe bij vriendschappelijke kartwedstrijden.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quote:
“Maria en Waria zijn volgens de officiële leer gezworen vijanden maar treffen elkaar wel af en toe bij vriendschappelijke kartwedstrijden.”

Zij hebben schijt aan de officiële leer.

Zij hebben hun naasten in dit geval elkaar lief.
🙂

Reageer
gravatar

Net zoals de ‘gezworen vijanden’ van PvdA en VVD66, aan de bar in Nieuwspoort: “Proost jongens, op jullie gezondheid. Het volgende rondje is voor ons”

gravatar

Regalia is te huur voort bruiloften en (politieke) partijen. Leden van VVD66 krijgen structureel 33 % korting als zij hun inschrijvingsbewijs laten zien. De foto toont Waria tijdens een recent dispuut van de JOVD terwijl zij de ballen van De Heer der Duisternis aan den volke toont. Kenners herkennen zonder moeite Soundos, ditmaal met discreet verpakt decolleté.

gravatar

M., namens de psychotici verbonden aan de NVP (Nederlandse Vereniging van Psychiaters, Pieter Baan Centrum) verzoekt ik u geen kunstmatige scheiding meer aan te brengen in haar diverse werkvelden, Willen onze leden nog een goede boterham verdienen in deze industrietak dan hebben zij geen baat bij kunstmatige partitie van de pathologische disciplines vastgelegd in DSM V.

gravatar

Een beetje diversiteit in de katholieke keuken, kan nooit kwaad.
Heeft een Scandinavische pop band het al op zich genomen, om een oeuvre nummer aan dit karakter toe te wijden? Een musical misschien?

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer.

Reageer
gravatar

Nee, Joop v.d. Ende was met de filmrechten net even eerder. Op advies van Joop heeft Albert Verlinden deze klus op zich genomen. Dus Waria hoeft niet te vrezen voor Harvey Weinbergse complicaties.

gravatar

Nee joh, dit artikel komt uit L’Osservatore Romano, de Italiaanse tegenhanger van De Speld, onder de titel: La Chiesa cattolica presenta Waria, la controparte viziosa di Maria

Het is zonder verwijzing vertaald door Jos Maalderink, die met de eer wil gaan strijken.

gravatar

de bijbel zal ook herschreven worden met Waria erin ook zonder toestemming van Diederik Smit. Zo zal Waria Jezus kussen, zijn kont wassen in het water van Pilates en Samson teruggeven aan Gert nadat hij de tempel heeft vernietigd. Ook is deze transgender de partner van keizer Augustus.