Philip Chidell/shutterstock.com

Hartverwarmend: duizenden mensen geven geld voor rijkste religieuze organisatie op aarde voor wederopbouw kathedraal

De wereld is diep geschokt door het afbranden van de Notre-Dame in Parijs. Mensen over de hele wereld hopen dat de kathedraal hersteld kan worden en geven daarom gul voor het gebouw van de rijkste religieuze organisatie op aarde. Binnen een dag is al 700 miljoen euro aan donaties opgehaald.

“Verschrikkelijk wat er gebeurd is met de Notre-Dame. Dit is natuurlijk een onvervangbaar monument, maar ik hoop dat de kerk zo mooi mogelijk gerepareerd kan worden. Daar draag ik graag een steentje aan bij”, zegt een lerares uit Parijs die 50 euro heeft gegeven aan de kerk die wereldwijd 700.000 vierkante kilometer grond bezit, meer dan de oppervlakte van Frankrijk.

“We zijn solidair bij deze nationale tragedie en willen helpen met de opbouw van deze bijzondere kathedraal, symbool van Frankrijk”, zegt het modehuis Louis Vuitton bij zijn donatie voor de kerk waarvan de bureaucratie honderden miljarden dollars op de bankrekening heeft staan.

André Rieu doneerde zelfs 700 ton staal voor het kerkgenootschap dat een metrische ton aan goud in haar kluizen heeft liggen. “Dat kunnen ze vast goed gebruiken.”

De Europese Centrale Bank heeft 9 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de kerkorganisatie die alleen al in de Verenigde Staten 3,8 miljard dollar aan schadevergoedingen heeft betaald in seksueel misbruikzaken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De 856 jaar oude kathedraal, gevuld met zeer waardevolle kunstschatten, is in het bezit van de Franse Staat, net als alle religieuze gebouwen in Frankrijk die vóór 1905 zijn gebouwd. “Maar de Notre Dame heeft geen verzekering. Het moet zijn eigen kosten dekken en kan daarvoor niet terecht bij de Franse Staat”, aldus de woordvoerder.

Reageer
gravatar

Tuurlijk geld storten naar de rijksten!!
Waar zijn ze mee bezig?
Oke zonde van dat gebouw maar sorry hoor who cares.
Zolang er nog steeds kinderen onnodig lijden en sterven.
Daar moet hulp heen.
Niet naar een gebouw.

Reageer
gravatar

Jammer dat het niet volledig is afgebrand ; de kathedraal staat symbool voor de kolonisatie, voor de moorden die gebeurd zijn tijdens de kruistochten, voor een verachtelijke religie, die onschuldigen vermoordde omdat ze niet in haar ideologie pasten , voor pedofilie, verachtelijk & nee, ik ben géén moslim, enkel iemand die kennis heeft van het Westerse koloniaal bloedvergieten. Onze rijkdom is bloeddoorlopen, bloed van slaven, bloed van onderdrukten, bloed van onschuldigen in naam van een God.

‘ I open up my wallet, And it’s full of blood. ‘

The car is on fire, and there’s no driver at the wheel, And the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides, And a dark wind blows. The government is corrupt, And we’re on so many drugs, With the radio on and the curtains drawn. We’re trapped in the belly of this horrible machine, And the machine is bleeding to death. The sun has fallen down, And the billboards are all leering, And the flags are all dead at the top of their poles. It went like this: The buildings tumbled in on themselves, Mothers clutching babies, Picked through the rubble, And pulled out their hair. The skyline was beautiful on fire, All twisted metal stretching upwards, Everything washed in a thin orange haze, I said, “Kiss me, you’re beautiful, These are truly the last days” You grabbed my hand, And we fell into it, Like a daydream, Or a fever. We woke up one morning and fell a little further down, For sure it’s the valley of death. I open up my wallet, And it’s full of blood.

– godspeed you ! black emperor
https://www.youtube.com/watch?v=gvfqUx2Y8B4

Reageer
gravatar

Leuk dat de speld nu ook zichzelf op de hak neemt!

Feitje : De notre dame is helemaal niet van de RK kerk maar van de Franse staat.

Reageer
gravatar

Feitje 1: De Speld schrijft nergens dat de ND eigendom is van de RK-kerk;

Feitje 2: de RK-kerk heeft een eeuwigdurend vruchtgebruik en is dus rechtstreeks gebaat bij alle giften.
Feitje

gravatar

Ach weet u, jullie zijn allemaal allang dood, maar weten het nog niet.

De kalender was al klaar op 21 december 2012.
Wat doen jullie hier nog?!

gravatar

Henk, wees voorzichtig met het woord “vruchtgebruik” bij katholieke zaken. Het woord “vrucht” heeft namelijk voor katholieken een geheel andere betekenis dan gebruikelijk. Zo staat in een internationaal gebed, vertaald in onze taal:

(…) Gij zijt de gezegende onder de vrouwen (maagd Maria, red.),
En gezegend is Jezus, de Vrucht van Uw schoot. (…)

gravatar

Henk, niet rechtpraten wat krom is, Waarom dan 5 keer beweren dat het geld naar de RK kerk gaat, voor de restauratie, als dat geld naar de eigenaar gaat (de staat)? :

“duizenden mensen geven geld voor rijkste religieuze organisatie” .

“en geven daarom gul voor het gebouw van de rijkste religieuze organisatie op aarde”

“zegt een lerares uit Parijs die 50 euro heeft gegeven aan de kerk”

“zegt het modehuis Louis Vuitton bij zijn donatie voor de kerk waarvan de bureaucratie honderden miljarden dollars op de bankrekening heeft staan.”

“André Rieu doneerde zelfs 700 ton staal voor het kerkgenootschap”

“De Europese Centrale Bank heeft 9 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de kerkorganisatie “

gravatar

Die RieuRommel schijnt voor stijgers te zijn, maar dat gebouw staat al rondom in de stijgers. Moet daar nog een extra rondje omheen?

Reageer
gravatar

Als het Vaticaan ergens over beschikt zijn het klauwen.. Klauwen waarmee zij vrijheden van misleide zieltjes in een wurggreep houdt. Klauwen vol geld dat uit hun zak is geklopt.

gravatar

Ik vind het allemaal best , zolang ze er maar niet gaan bidden. Dat is zo’n onzin.

Wel graag rap herbouwen voor mijn vakantie a.s. zomer in Paris (Frans geen Engels!).

Oh, als jullie toch bezig zijn, die Eiffeltoren kan ook wel weer eens vernieuwd worden!
Deze keer in roestvrij staal, dat scheelt dat eeuwige over-tjetten.

Reageer
gravatar

Ja okay wtf. Deze is echt niet grappig+echt smakeloos. Het is een christelijk symbool en een groot stuk Europese geschiedenis, en jullie maken het gewoon belachelijk.

gravatar

Ja, net als Gekoloniseerd erger ik me boreaal aan deze niets ontziende spotternijtjes. Ga toch protestanten belachelijk maken! Die hebben sinds 1568 Les Pays Bas Gekoloniseerd!

gravatar

Ik wil niet veel zeggen maar de Notre Dame is eigendom van de Franse staat. Geconfisqueerd van de katholieke kerk, toen men in de negentiende eeuw begon te vinden dat religie ok is, zolang ze maar onder staatstoezicht staat. Want de staat, die is betrouwbaar joh!

gravatar

Adré Richelieu, bekend van zijn kasteeltheater Schönbrunn in Wenen dat onlangs is afgebroken, schenkt het stalen sloopafval aan de Notre Dame. Uitsorteren wat nog bruikbaar is en vervoer naar Parijs is monnikenwerk.