YouTube / RTL Nieuws

Miljardairs schenken honderden miljoenen aan Nôtre-Dame om grove inkomensongelijkheid aan te kaarten

Franse miljardairs hebben al honderden miljoenen toegezegd voor de wederopbouw van de Nôtre Dame. Ze doen dat om te benadrukken dat inkomensongelijkheid echt een groot probleem is.

“We hebben het idee dat de gele hesjes niet helemaal serieus worden genomen”, zegt Bernard Arnault, eigenaar van Louis Vuitton. “Terwijl ze wel degelijk een goed punt hebben. Ik kan zonder ook maar iets te lijden honderd miljoen overmaken naar de restauratie van een bouwwerk. Daar kun je 2800 families een jaar van laten leven. Daar kun je een miljoen keer van tanken. Daar kun je 125 duizend keer van op vakantie. Daar kun je 150 miljoen gele hesjes van kopen. Het slaat toch nergens op dat één iemand zoveel geld heeft?”

“Natuurlijk is het vreselijk wat er met de Nôtre Dame is gebeurd”, zegt miljardair François-Henri Pinault: “Maar het gaat mij allereerst om het echte probleem: de enorme inkomensongelijkheid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niemand durft het gevoelige punt aan te roeren: de Notre Dame is het eerste grote slachtoffer van de klimaatverandering. In paniek proberen we met het slijk der aarde te redden wat niet te redden valt. Bovendien is een gebouw ook een keer gewoon op. Dan ga je niet oplappen, maar cremeren. Ook de Notre Dame is eindig, een broodkruimel op de rok van het Universum.

Reageer
gravatar

Heel genereus van die Franse miljardairs. Ze kunnen 90 % van hun giften aftrekken van de belasting,. Bij een royale schenking van 200 miljoen betaalt de fiscus, dus de belastingbetalers, 180 miljoen en de rijke stinker sl*chts 20 miljoen.

Reageer
gravatar

Interessant Connie, lichttherapie!
Dus dat oranje spectrum is effectief.

Dan was ons experiment met Notre Dame zeker de moeite waard!
We hadden goed grote vlammen nodig.

Wie kan ik bedanken van het kerkbestuur?