Shutterstock/Studio De Speld

Morgen zware etappe op Rainbow Road

Veel valpartijen in grote zwarte niets verwacht

Morgen wacht het peloton een loodzware etappe op Rainbow Road. Voor veel renners is het een grote opdracht om de rit veilig door te komen zonder valpartijen in het grote zwarte niets.

Voor het publiek is het elk jaar weer een fraai schouwspel, voor de renners brengt Rainbow Road grote risico’s met zich mee. Bovendien kunnen de klassementsrijders grote achterstanden oplopen zonder de juiste powerups. Vorig jaar kreeg Enric Mas de hele rit maar een paar groene schilden waardoor hij het zicht op de gele trui verloor.

Het parcours zit vol met gevaarlijke loopings en sprongen van honderden meters. De vertraging die renners oplopen als ze in het zwarte niets vallen en opgehaald moeten worden door een hengelend wolkje kan oplopen tot wel vijftien seconden.

Favoriet voor de rit is Geraint Thomas die vorig jaar met verdacht veel paddenstoelen op zak het snelst over de streep kwam.

  


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *