Gorodenkoff/shutterstok.com

Man zet aan begin van de maand geld opzij voor later: het einde van de maand

De 26-jarige Nils zet aan het begin van de maand altijd een vast bedrag opzij. Hij doet dat om voorbereid te zijn op mindere tijden: het eind van de maand. “Je moet vooruit blijven denken.”

“Nu gaat het misschien voor de wind, maar je moet er altijd rekening mee houden dat het in de toekomst minder wordt omdat je al je geld in de eerste tien dagen aan kleren hebt uitgegeven”, legt Nils uit. “Je wilt niet in de supermarkt staan en dat je niet kan afrekenen. Dan ben je blij dat je aan het begin van de maand geld hebt overgemaakt naar je spaarrekening, dat je dan weer kan terugboeken. En ik kan het weten: want ik doe het elke maand.”

Nils begrijpt dat het voor veel mensen moeilijk kan zijn om geld opzij te zetten voor later. “Het lijkt allemaal zo ver weg, maar voor je het weet is het alweer de 21e en dan ben je blij dat je het hebt gedaan.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *