Studio Speld

Studio Speld

Financiële tegenvaller voor Gerko (24): Lowlands

Dat is even balen. Gerko’s jaar ging ondanks inflatie en stijgende energiekosten financieel gezien best lekker. Met zijn nieuwe baan verdiende hij goed geld, maar nu heeft hij een flinke financiële tegenslag te verwerken: Lowlands.

“Ja, shit man, die kan ik er eigenlijk niet goed bij hebben”, zegt Gerko. “Ik heb direct na mijn afstuderen een mooie functie kunnen vinden bij een gaaf bedrijf en ik red het nu net, maar zo’n Lowlands is dan vanuit het niets een enorme kostenpost. Ik zie nog niet helemaal waar ik dat geld vandaan moet halen.

Gerko heeft bedacht dat hij de komende tijd minder geld uit gaat geven aan boodschappen en aan verjaardagen van vrienden, en misschien zelfs een tijdje bij zijn ouders wonen, zodat hij zijn appartement kan onder verhuren aan expats. “Je moet wat in deze tijden”, zegt hij. “En als het écht allemaal niet lukt leen ik wel geld van mijn ouders.”

Volgens het Nibud staat Gerko niet alleen met deze tegenvaller. “Ieder jaar opnieuw komen mensen voor de kostenpost Lowlands te staan”, zegt een woordvoerder van het budgetvoorlichtings-instituut. “Het overvalt ze. En mensen denken vaak ook: dan werk ik wel wat meer om het gat in het budget weer te dichten, maar dan verkijken ze zich én op wat het daadwerkelijk kost, én op hun vermogen om te werken na Lowlands.”

Het Nibud heeft eigenlijk maar een advies: “Zorg dat je altijd iets opzij hebt gezet voor gevallen als Lowlands. Als je dat eenmaal hebt is het verder gewoon een kwestie van knallen, je kop eraf zuipen en verdomme helemaal nergens op letten, woohoo!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Straks pa even appen dat ik money nodig heb. Nu eerst de beelden van die vreselijke regenbui van gisteren die ik gefilmd heb op Tiktok zetten.

Reageer