Federico Guerra Moran / shutterstock

Federico Guerra Moran / shutterstock

Vrouwenvoetbal is helemaal verziekt door het grote geld

Vrouwenvoetbal is verziekt door het grote geld. Dat vindt Nederland. Voorheen was vrouwenvoetbal een echte volkssport, maar nu vinden veel mensen dat geld een veel te grote rol speelt.

Victor van der Wal is van jongs af aan groot liefhebber van vrouwenvoetbal, maar als hij eerlijk is, moet ook hij toegeven dat de charme ervan af is. “Die volgevreten internationals die bakken vol geld verdienen. Vroeger deed je zoiets nog uit trots, maar het is nu echt alleen maar geld, geld, geld. Doodzonde. Ik vind het eigenlijk gewoon niet leuk meer om naar te kijken zo.”

Van der Wal staat niet alleen in zijn oordeel. Er wordt veel geklaagd over exorbitante salarissen en de invloed daarvan in het vrouwenvoetbal. Historicus Jurryt van de Vooren denkt wel te weten hoe dat komt. “Vrouwenvoetbal was echt een sport van het gewone volk. Mensen konden zich identificeren met die hardwerkende vrouwen die alles op alles zetten om een overwinning binnen te slepen. Nu zij zoveel betaald krijgen vraagt men zich af of ze nog wel bereid zijn hun best te doen, of dat ze alleen maar bezig zijn met uitzoeken waar zij het meest kunnen verdienen.”

Van de Vooren constateert dat er vrij recent nog een cultuuromslag heeft plaatsgevonden. Of we het oude, onschuldige, mooie vrouwenvoetbal zoals we dat zolang kenden ooit nog terug gaan krijgen nu er zulke enorme bedragen in omgaan, is zeer de vraag. Velen vrezen dat de sport voorgoed zijn ziel heeft verkocht aan geld en commercie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De veel te grote korte broeken en voddige hemdjes bij vrouwenvoetbal zijn erg slonzig en onvrouwelijk.

Wat een contrast met de prachtige korte clubjurkjes van hockeysters. Die jurkjes staan de dames heel charmant. Een lust om naar te kijken.
Behalve de vreselijke lompe, oncharmante garderobe van de doelvrouwen. Waarom moet dan nou?

Reageer