Motortion Films/Shutterstock

Huis al acht jaar ‘binnen drie uur schoon’

Marije staat midden in de woonkamer van haar appartement waar ze al acht jaar woont en kijkt om zich heen. Ze gleed bijna uit over het wegwerpbakje yoghurt dat op de grond ligt, maar kon zich gelukkig vastpakken aan de berg was naast haar. “Nou, even drie uur intensief schoonmaken en dan is het hier helemaal spic en span.”

Marije fantaseert over hoe haar leven eruit gaat zien als haar huis straks netjes is. Vrienden die spontaan langskomen, dates mee naar huis nemen, misschien zelfs eens een keer koken voor mensen. Ze veegt de koekkruimels van de bank en zet op Netflix de volgende aflevering van Russian Doll aan.

Voordat ze gaat slapen schuift ze het taakje volgens vast ritueel naar het volgende to-do lijstje. “Morgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *