NOS.nl

India en Pakistan verklaren escalatie: ‘Wereld werd wat saai’

Voor veel mensen kwam het totaal uit de lucht vallen: de escalatie van het sluimerende conflict tussen India en Pakistan. De twee nucleaire grootmachten hebben nu een gezamenlijke verklaring gegeven: de wereld werd wat saai.

“De oorlog in Syrië is bijna voorbij, niemand heeft het nog over Oekraïne en Noord-Korea is nota bene in gesprek met de Verenigde Staten”, verdedigt de Indiase premier Narendra Mori het bombardement op Pakistaans grondgebied. “Er moest weer eens iets gebeuren, anders hebben de duiders straks geen werk meer.”

Premier Imran Khan van Pakistan sluit zich daar na het neerschieten van enkele Indiase gevechtsvliegtuigen bij aan. “Je hebt alleen een beetje dat gedoe in Venezuela, maar die hebben geen kernwapens. Het gaat de komende tijd weer over deze regio. Kashmir, onthoud die naam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De beste president ter wereld verdient een Nobelprijs! Ik maak meteen een afspraak met die twee gasten om een hamburgertje te eten na mijn dinertje met Kim. Maar alleen als jullie me nomineren …

Reageer
gravatar

De strijd heeft een culinaire oorsprong. In India mag men geen runderen eten en in Afghanistan geen varkens.

Pas als de hele wereldbevolking vegetarisch wordt, zal er vrede op aarde zijn.

Reageer