Ruud Morijn Photographer / Shutterstock

Brabanders en Limburgers vieren carnaval in Amsterdam om Amsterdammers te ontlopen

Brabanders en Limburgers trekken dit weekend weer en masse naar boven de rivieren. De zuiderlingen gaan carnaval vieren in Amsterdam om zo geen carnaval met Amsterdammers te hoeven vieren.

“Heij in Mestreech is er gein zak mie oan”, verzucht de 27-jarige Simon Hoveling. “Ik sjaggeneer miech roed, geel en greun oan al dee Hollengers. Ze hebben zich dan wel vermomd, maar je herkent ze meteen. Doordat ze duidelijk minder dan een half jaar tijd aan hun kostuum hebben besteed vallen ze direct door de mand. Leuk, die lik gele schmink op je gezicht Fleur, maar het maakt je nog geen Minion. Sjloaj”

Ook Oeteldonker Yannick Mosselveld of Hesselink is helemaal klaar met al die Amsterdammers die het feest niet snappen. “In plaats van bier te drinken proppen ze hun fopneus vol coke, en als er een lekker dweilbandje staat te spelen vragen ze of er ook house op mag. Het is geen Koningsdag, dus houd oewen bakkes, gek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *