Studio Speld

Nederlanders niet capabel genoeg om eigen groente te snijden

Nederlanders zijn niet meer in staat hun eigen groente te snijden. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat meer dan 80% de bezigheid om met een mes eten in stukjes te snijden volledig zijn verleerd en kopen enkel nog bakjes en zakjes gesneden groente in de supermarkt.

“Incompetentie voert de boventoon,” zegt een woordvoerder van het CBS. Volgens het CBS heeft de Nederlandse gewoonte om voorgesneden groenten te kopen grote gevolgen. Zo gaf een groot deel van de Nederlanders in het onderzoek aan ‘niet te weten waar die paarse piemelemoji voor is’ en dat ze ‘de schil van de rode pittige banaan er nooit afkrijgen’. Meer dan de helft gaf aan geen snijmessen in huis te hebben.

“Ik zou niet eens weten hoe je een Thaise wokgroente moet snijden”, zegt Cornelis (32). Hij koopt al sinds zijn achttiende voorgesneden groenten. “Laat staan een Japanse.”

In Duitsland wordt al jaren een verkoopmethode ingezet waarbij uien en champignons enkel in hele, ongesneden stukken in de supermarktschappen liggen. Hierdoor is volgens het CBS een duidelijk verschil te zien in het aantal mensen die een paar minuten de tijd nemen om de groenten in stukken te snijden.

Tjeerd van Hoven is kritisch over de resultaten: “Dit onderzoek doet totaal geen recht aan mijn incompetentie. Ik ben in een veel bredere zin incapabel. Daar mogen ze ook weleens naar kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nadat de laatste topman van Albert Heijn, Gerrit Jan Heijn, vermoord werd door Ferdi E. en door hem o.a. een afgesneden pink voor losgeld werd opgestuurd naar de familie, heeft men lange tijd gedacht wat er aan te doen.

Reageer
gravatar

Ferdi E. stuurde ook de bril van Gerrit Jan erbij, die had hij blijkbaar niet op bij het ongeluk.
Maar het is nu veel veiliger geworden.

gravatar

Uit het voorpagina nieuws vandaag blijkt dat een man in Madrid zijn moeder al sinds een maand aan het opeten was. Maar goed, waar het nu eigenlijk om gaat is dat hij haar keurig in kleine stukjes had gesneden en in plastic pakjes had bewaard.