De Speld

Draakwetenschappers maken gehakt van drakenhysterie Telegraaf

Draken: de Telegraaf staat er vol mee. Als we de wakkerste krant van Nederland moeten geloven rest er van Nederland binnenkort weinig meer dan een zwartgeblakerde vlakte, nadat al het leven in ons land is weggeschroeid door de vuurspuwende adem van draken met de hoofden van politici en klimaatactivisten. Maar klopt het ook? Steeds meer draakwetenschappers geloven dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen.

“Het is allemaal bangmakerij”, zegt Tjalling Lelongwe. “De Telegraaf klopt angst voor draken op omdat ze kranten willen verkopen. Het gaat echt niet zo’n vaart lopen met die vuurspuwende monsters en ik weet waar ik het over heb, want ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar eenhoorns.”

“De drakenlobby wil ons op kosten jagen door ons te dwingen onze huizen draakproof te maken”, zegt sfinx-onderzoeker Marianne Boxhoorn. “Als het aan Paul Jansen ligt hebben we binnenkort allemaal peperdure vuurwerende panelen op ons dak. Terwijl we in Nederland verantwoordelijk zijn voor hoogstens 0,46 procent van de vuurspuwende fabeldieren ter wereld. Dat is letterlijk een druppel op een gloeiende plaat.”

Volgens Lelongwe zouden draakalarmisten er bovendien goed aan doen eerst eens naar hun eigen gedrag te kijken voor ze anderen de maat nemen. “Wierd Duk stapt zelf regelmatig in de Joris en de Draak in de Efteling.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Lelongwe”: ik heb ’m, hoor. Iedereen denkt natuurlijk onmiddellijk aan “Lilongwe”, de hoofdstad van Malawi, maar deze jongen heeft wel door dat jullie verwijzen naar “lóng” (龍 / 龙), Chinees voor “draak”. Fijner dan een speldenpunt, jullie!

Reageer