Shutterstock / Orlok

‘Geef IS-strijders een eigen staat’

‘Zij blij, wij blij’

De politiek worstelt met de vraag wat te doen met gevangen IS-strijders in Syrië. De Amerikaanse president Trump dreigt ze vrij te laten als Europa ze niet opneemt, maar daar deinzen de meeste Europese regeringen voor terug. Berechten in Syrië lijkt echter praktisch niet haalbaar. Er is nog een andere oplossing, zegt deskundige Bert Bokhoven: “Geef de IS-strijders een eigen staat.”

Het is de meest logische oplossing, benadrukt de hoogleraar: “Geen enkel land wil deze mensen hebben. Niemand zit erop te wachten dat ze hun ideologie komen verspreiden. Dan zeg ik: geef die lui een eigen land, waar ze de sharia kunnen invoeren en fijn volgens hun eigen regels kunnen leven. Misschien trekt het nog jihadisten uit het westen aan ook. Zijn we daar ook van af. Zij blij, wij blij.”

Volgens Bokhoven is een gebied in Syrië en Irak geschikt om het zogenaamde kalifaat te stichten: “Irak is toch een puinhoop. En eigenlijk vinden we het prima als Assad wat land in Syrië verliest. De Koerden zijn misschien de dupe, maar dat zijn ze wel vaker. Ik zou zeggen: waar wachten we nog op?”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Prima idee, maar daar mag dan wel iets tegenover staan. We zoeken al langer een plek waar we veroordeelde buitenlanders naartoe kunnen uitwijzen. Ik zie een win-win opportuniteit.

Reageer
gravatar

Ze moeten wel wat te onderdrukken hebben in die eigen staat, dus een flinke hoeveelheid vrouwen,kinderen en on/anders-gelovigen erbij en dan zou het een succes kunnen worden.

Reageer
gravatar

Je kan ze ook gewoon onthoofden, daar zijn ze wel aan gewend. Bij voorkeur met een niet al te scherp aardappelschilmesje, dan kunnen ze er tenminste nog een beetje van genieten. Ze gaan dan rechtstreeks naar het paradijs, schijnen ze leuk te vinden…

Reageer
gravatar

Ja, om daar vervolgens om te komen van het overwerk: die 72 maagden gaat nog wel, maar met 72 schoonmoeders wordt het allemaal wat precair. Maar dat is dan hun probleem,.
Als alternatief kunnen we ook de nu al Islamitisch gedomineerde binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven aanbieden. Dat heeft dan als bijkomend voordeel dat de Jihadisten blijvend van een uitkering verzekerd zijn en van voldoende kandidates voor hun loverboys en drugshandel..

gravatar

Deskundige Bert Bokhoven heeft zoals altijd weer gelijk. Een eigen staat voor IS in het Midden Oosten is de oplossing. Het maakt toch niets uit wie aan de macht is. Wanneer de soennieten aan de macht zijn zijn de sjiieten kwaad en wanneer de sjiieten aan de macht zijn zijn de soennieten kwaad . Die gasten kunnen elkaar alleen maar afmaken.

Prima toch?

Corrie.

Reageer