TheLvKrijger / Youtube

PVV vindt het niet verstandig om IS-vrouwen terug te halen naar een land waar Dion Graus woont

Het was een verhit debat gisteren in de plenaire zaal van de Tweede Kamer over het terughalen van IS-vrouwen uit Syrië. In een stevig betoog noemde PVV-leider Geert Wilders het ‘onverantwoord en bovendien zeer gevaarlijk’ om IS-vrouwen terug te laten keren naar een land waar Dion Graus woont.

PVV-Kamerlid Markuszower vulde hem aan: ‘‘Die vrouwen kiezen er bewust voor om naar zo’n land te emigreren, en ja als er dan verschrikkelijke dingen met je gebeuren is dat een gevolg van die keuze. Zodra je die vrouwen terughaalt naar Nederland gebeuren er met Dion misschien nog wel veel ergere dingen, en daar hebben deze vrouwen niet voor gekozen.”

SP-kamerlid van Nispen reageerde vol walging op de uitspraken van Markuszower: ‘‘We moeten ons te allen tijde onthouden van persoonlijke insinuaties over personen die zich hier nu niet kunnen verdedigen. Bovendien bewijst deze vrouw met haar terugkomst dat ze ook prima voor zichzelf kan opkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Idd..mooi voorbeeld van oorzaak en gevolg. En die reeds geindoctrineerde kinderen zijn /worden een potensieel gevaar voor de (nog) ned. Samenleving.
Doei doei

Reageer
gravatar

We hebben niets met die landen te maken. Landen gaan soms door crises heen in hun ontwikkeling. Ik heb veel van de wereld gezien en had een kritische blik op Nederland net als iedere Nederlander. Toch zou het zonde zijn als dit land zijn specifieke etnisch(jawel)-cultureel bepaalde identiteit zou verliezen zoals het nu gaat. Culturen verliezen hun eigen identiteit niet zo snel, zo is het ook in Afghanistan en met de minderheden hier, zoals we zien aan het voetbal. En dan mogen we nog van geluk spreken. In Joegoslavië dat uit elkaar viel (en Nederland als klein land houdt van nog kleinere landen, dat is een van de vele minne vormen van de competitie die de EU in wezen kenmerkt) begon de burgeroorlog ook met voetbal. Niets van enig belang wordt in politiek of de media die in een wurgreep zitten van Holocaust en slavernijverleden besproken. En voor LGBTQ of vrouwenemancipatie heeft niemand het recht militair in te grijpen noch landen als Hongarije of Rusland de les te lezen. Het slaat op andere manieren terug waarvoor men afgestompt is geraakt (dat is deel van het gruwelijke karma).

Reageer
gravatar

Misschien als ze eerst excuses maakt voor haar IS verleden? Relevanter dan een slavernijverleden van generaties geleden.