Shutterstock/ Door enciktat

Nederland slaat keihard terug door miljarden te sturen naar Saoedische moskeeën

De financiering van Nederlandse moskeeën door Saoedi-Arabië en andere onvrije landen in het Midden-Oosten is het kabinet al langer een doorn in het oog. Nederland heeft na lang onderzoek een manier gevonden om terug te slaan: ons land stuurt miljarden naar Saoedi-Arabië voor de bouw van een megamoskee in Riyad.

“Het blijkt juridisch niet mogelijk om geldstromen vanuit Saoedi-Arabië te stoppen”, zegt minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees, die integratie in zijn portefeuille heeft. “We hebben daarom gekozen voor de tegenaanval. Zodra we het rekeningnummer van de Saoedische overheid hebben opgespoord, maken we miljarden over. Dat zal ze leren onze jeugd te indoctrineren met het salafistische gedachtegoed.”

De door Nederland gefinancierde Prinses Amalia-moskee in Riyad zal ruimte bieden aan 800.000 gelovigen. De moskee wordt versierd met Delfts blauwe tegeltjes en de minaretten laten naast de oproep tot gebed ook het oeuvre van André Hazes junior horen. Koolmees: “De tekst ‘Leef alsof het je laatste dag is’ is daar voor veel mensen buitengewoon herkenbaar.”

PVV-leider Geert Wilders is enthousiast over het voornemen van het kabinet. “Ik geef Rutte niet snel een compliment, maar dit is een schitterend signaal. Maken ze daar zelf eens mee hoe het is als jongeren radicaliseren. In Saoedi-Arabië piepen wel anders als ze straks te maken krijgen met hordes gehersenspoelde moslimjongeren die openbare onthoofdingen eisen of het verplicht in doeken verpakken van alle vrouwen. Het land wordt ziek.”

Saoedi-Arabië zegt woedend te zijn. Kroonprins Mohammed bin Salman heeft als protest een varken geroosterd op de plek waar de moskee gebouwd moet worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nepnieuws! Gelul! Het gaat heir om het financieren van Katholieke Kathedralen met giga klokken die minstens vijf keer per dag de bevolking gek gaan maken met hun gebeier.

Reageer
gravatar

Monseigneur Eijk wil de aartsbisschoppelijke zetel van Utrecht naar Apeldoorn verhuizen, om financiële redenen. Ideetje, Wim?

gravatar

Kleine correctie: kroonprins Mohammed bin Salman heeft enkele journalisten aan het spit geroosterd op de plek waar de moskee moet komen, welke hij voor varkens uit maakte.

Reageer
gravatar

Ik zou graag vanuit de zevende hemel ‘Geef mij je angst’ willen zingen bij de inzegening van de Prinses Amalia-moskee in Riyad door ds Mark Rutte namens de Nederlandse regering.

PS Geert is onlangs benoemd als eredominee door de SGP vanwege zijn zalige preken.

Reageer
gravatar

Toen ik als jongeling in een Joodse Kibboets verbleef had ik al het verlangen om dominee te worden om op de Westelijke Jordaanoever de Palestijnen te bekeren tot het enige ware geloof, het geloof van witte mensen.

gravatar

Bedoel je soms “outsourcing”? Een treffend voorbeeld daarvan is de liquidatie van de Saoedische journalist Jamal Kashjoggi die -op verzoek van kroonprins Mohammed bin Salman- in de Saoedische ambassade in Turkije werd vermoord en (in pasklare delen) per diplomatieke post verzonden naar Mekka. Geen halal-haan die er naar kraait. Vraagje: is huurmoordenaar Volkert v.d. Graaf inmiddels al vertrokken naar Saoedi-Arabië of Dubai of verblijft hij nog steeds illegaal met uitkering in Nederland? Geruchten gaan namelijk dat hij zich bekeerde tot de Islam en asiel kreeg in een niet nader genoemde Haagse moskee. De Islamitische revolutie slaat gaten in onze Joods/Christelijke samenleving:en morele herbewapening: zelfs kent nu ook de PVV bekeerlingen. Wie en wanneer is de volgende halal coming-out?. Rutte, Koolmees, Seegers?

gravatar

Stomme actie zeg.

Zodra ze daar worden blootgesteld aan het oeuvre van André Hazes junior zal de stroom vluchtelingen alleen maar groeien.

Dit is geen manier om ze te radicaliseren, dit is pure marteling. Wat vindt Amnesty hiervan?

Reageer
gravatar

Kleinigheidje: het mag toch wel bekend worden geacht dat moskeeën uitsluitend mogen worden vernoemd naar erkende halal-Islamitische helden? Want het vernoemen naar haram Westerlingen (zelfs onze kroonprinses) wordt als vloeken in de moskee ervaren. Een beetje respect voor Neerlands meest vitale geloof a.u.b.! Zie jij het gebeuren dat 5x daags de imam het geblèr van Andre Hazes van een minaret doet weerklinken? Nou dan?