PRO SHOTS / Pressinphoto

PRO SHOTS / Pressinphoto

Saoedi-Arabië: ‘Sport helpt om alle narigheid in de wereld even te vergeten’

Saoedi-Arabië investeert de afgelopen jaren heel veel geld in sporten als golf en natuurlijk voetbal. Het land gelooft namelijk heel erg in de kracht van sport. “Er gebeuren zoveel nare dingen in de wereld. Sport helpt om dat allemaal even te vergeten.”

“Tegenwoordig krijg je de hele dag negatief nieuws binnen”, vertelt een woordvoerder van Saoedi-Arabië. “Honderden migranten die systematisch worden gedood door Saoedische grenswachten, een moord van een Saoedische journalist in opdracht van een kroonprins, oneerlijke rechtszaken met de doodstraf als gevolg in Saoedi-Arabië, gebrek aan rechten voor Saoedische vrouwen, celstraffen voor mensenrechtenactivisten in Saoedi-Arabië, ga zo maar door. Die eindeloze stroom aan slecht nieuws kan je helemaal gek maken. Dan is een potje voetbal wel heel welkom.”

Met de aankoop van grote sporters wil Saoedi-Arabië de wereld een gunst doen. “Maak je niet zo'n zorgen over de stand van zaken in de wereld. Zoals we in Saoedi-Arabië altijd zeggen: je moet ook aan je mental health denken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *