Shutterstock / Jay Hirano Photography

Shutterstock / Jay Hirano Photography

De Bruyne wil niet naar Saoedi-Arabië maar Al-Hilal haalt hem tóch

'Hij heeft niks te willen'

Het gonsde al weken van geruchten over een mogelijke overstap van Manchester City-middenvelder Kevin de Bruyne (32) naar Saoedi-Arabië, maar vandaag werd bekend dat de kogel eindelijk door de kerk is: vanaf 1 maart is de Belgische sterspeler officieel eigendom van koploper Al-Hilal.

Dat de transfer lange tijd in beslag nam, kwam vooral door de houding van De Bruyne zelf: de voetballer gaf meermaals aan absoluut niet naar Saoedi-Arabië te willen verkassen. Eerder deze week werd duidelijk dat hij zelfs bereid was om genoegen te nemen met een drastische salarisverlaging, als hij maar in Manchester kon blijven. Desalniettemin kwamen beide clubs vandaag tot een akkoord, na een bod dat volgens de Engelsen domweg niet te weigeren was: "Het gaat om veel geld, we zijn Kevin dankbaar voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes met het vervolg van zijn carrière."

Al-Hilal laat in haar persbericht weten 'enorm trots te zijn om zo'n wereldspeler in te kunnen lijven'. De Bruyne kan naar verwachting dit weekend al spelen tegen Al-Ittihad FC, de club van Cristiano Ronaldo. Het is nog niet duidelijk of hij dat wil, maar volgens Al-Hilal staat niets zijn debuut in de weg: "De Bruyne heeft niks te willen, we hebben voor hem betaald. Hij is van ons."

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *