Shutterstock / Studio Speld

Flat gesloopt met eetrijpe avocado

In Diemen is in sneltreinvaart een flat neergehaald. De slopers maakten gebruik van een revolutionaire methode: in plaats van een sloopkogel hingen ze een eetrijpe avocado van de Albert Heijn aan de kabels van de kraan.

“We hebben lang gezocht naar het geschikte materiaal. Onze oude sloopkogel ging vrij snel roesten en was bovendien hartstikke zwaar om iedere ochtend op te hangen. Toen hebben we het nog een poosje met een bowlingbal geprobeerd, maar daar zat niet genoeg kracht achter,” vertelt aannemer Luuk Keerstens.

De avocado was eigenlijk een toevalstreffer. “Maikel, onze kraanmachinist, had voor de lunch een keer twee eetrijpe avocado’s bij de Appie gekocht. Die lagen al een paar jaar in de schaftkeet en van het een kwam het ander.”

Keerstens laat zien wat voor schade je kunt aanrichten met een eetrijpe avocado van de Albert Heijn: met één zwaai haalt hij de buitenmuur van de flat neer. Onder luid glasgerinkel en gekraak komt al gauw de rest van het gebouw naar beneden. “Nu zoeken we nog een bestemming voor die andere avocado. Misschien kunnen we er het asfalt mee platrijden verderop, of hem als maalsteen in de cementmolen gooien. Of wachten tot 2040 en ‘m opeten.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

DANKJEWEL.
Als ervaren avocado eter ook errruuug bekend met de zogenaamde “eetrijpe” avocado’s van verschillende supermarkten. Breek me de bek er niet over open! Dat doen de avocado’s wel. Zeer frustrerend. Een heel netje kopen kan ook. Dan 2 weken wachten tot ze allemaal tegelijkertijd rijp worden waardoor je guacamole staat te maken voor de hele buurt. Awesome. Een echte eetrijpe avocado in de supermarkt vinden is mij tot nu toe welgeteld 2x overkomen. Treurig. Zeer treurig.

Reageer
gravatar

Dit doet mij denken aan russishe koekjes die ik ooit in Duitsland heb gekocht.
Ongetwijfeld stond er een waarschuwing in het russisch op, maar ik heb zelf ontdekt dat ze bedoeld waren voor mensen met een roestvrij stalen gebit.

Reageer
gravatar

Niet te vergeten de buschauffeur uit Rotterdam-noord en Haagse Annie. En natuurlijk mijzelf onder diverse namen. Ach ja, nostalgie.

gravatar

In mijn hoedanigheid als voorzitter van Stichting Vrienden via De Speld (S.V.v.D.S.) momenteel, breng ik je de hartelijke groeten over van Heer Jeettje, tante Annie, Jo Esther, Heer van Mathenesse-Spaland en uiteraard van mijzelf. Wij vermaken en vertreden ons allen na al die jaren nog steeds buitengewoon, zij het op andere plaatsen elders dan hier op dit forum.