YouTube: NOS

Politici en bedrijven volgen klimaatspijbelaars en doen niets tot er verandering komt

'Er moet eerst eens iets gebeuren'

Politici en bedrijven zijn hebben zich aangesloten bij de 35.000 klimaatspijbelaars in België. In plaats van naar hun werk te gaan om daar oplossingen voor de klimaatverandering in gang te zetten, zullen bestuurders en beleidsmakers zich bezig houden met andere dingen.

“Nu is dit het allerbelangrijkste”, zegt lobbyist Hans Golx. “Zolang de mensen die onze toekomst bepalen door blijven gaan met het verpesten van onze toekomst, ga ik niet aan de slag om een CO2-belasting te bewerkstelligen. Dit moet nu.”

Ook de Belgische minister van Duurzame Ontwikkeling Marie-Christine Marghem zet alles op alles om voorlopige besluiten uit te kunnen stellen. “Er moet eerst maar eens iets gebeuren!”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Neem de scholier Felix Finkbeiner die berekende dat als kinderen per land een miljoen bomen zouden planten, ze de CO2 uitstoot compenseren. Iedere boom heeft een CO2-opname van 10 kilo per jaar. De Plant-voor-de-Planeet academie mikt op een biljoen bomen voor 2020 zodat de volwassenen nog tijd genoeg hebben om echt iets te doen.

https://www.plant-for-the-planet.org/en/home

Reageer