Shutterstock - DutchMen / Vimeo / DeGreefFilms / Studio Speld

Rutte slaat met groep vrienden kopschopper in elkaar

De minderjarige jongen probeert uit alle macht aan zijn belagers te ontkomen. “Het is klaar,” zegt hij met een gebroken stemmetje. “Laat me met rust.” Maar daar laat Mark Rutte hem niet mee weg komen. “Je was toch zo’n flinke jongen?” vraagt de premier. “Je wilde toch zo graag kopschoppen?” De jongen loopt achteruit. “Breek zijn kankerneus!” roept Gert-Jan Segers.

De jongen was eerder nog zo stoer, toen hij met zijn eigen vrienden een leeftijdsgenootje mishandelde. Maar nu de minister-president hoogstpersoonlijk naar Spijkenisse is afgereisd om hem in elkaar te slaan, probeert hij wanhopig de bosjes in te vluchten. “Bro, waar ga je heen?” vraagt Carola Schouten. Mark Rutte slaat hem met vlakke hand in het gezicht. Opnieuw en opnieuw. De jongen valt op de grond. “Deze onwelvoeglijke rekel verdient een optater die hem nog lang zal heugen!” joelt Sybrand Buma met het vuur in zijn ogen. Sander Dekker filmt met zijn telefoon hoe de jongen zijn gezicht tevergeefs probeert te beschermen. “Dit zetten we straks op Dumpert, gasten!”

Plotseling roept Arie Slob: “Daar is de ibahesj!” Mark Rutte schopt de jongen nog een laatste keer tegen zijn slaap en springt dan achterop de scooter bij Eric Wiebes. De groep bewindslieden stuift uiteen. Zachtjes huilend blijft de jongen liggen in het natte gras.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ondâhdane zèn ut ùitschot van dit land. Ze motte hun mùil hâhwe, Onze familie vetmeste met poen, want allein daah is ut ons om te doen. En onze regering is errevoâh om ze in elkaah te schoppe. Dat is al twei hondâhd jaah zau en dat blèf huis nog wel 200 jaah zau. Want ut einige dat ondâhdane wille is koekhappe, zaklaupe, pleipotwerrepe en belasting schùive. Goed zau Mark, laat ze opflikkere!

Reageer
gravatar

Naast het Fries en Limburgs pleit ik voor de instelling van plat Haags als officieel Nederlands accent. En Nederlands als NT2, (tweede taal) na het Turks maar nipt voor het Arabisch/berbers.

gravatar

Bewonderaar van Veldwachter Zwart

dit zijn weer reacties van iemand die de foto van mijn geliefdekarakter Veldwachter Zwart heeft toegeëigend. De misvorming van zijn naam, “Bram Snor”, is misselijkmakend en goedkoop . De druiloor heeft bovendien nooit een bijdrage die ik kan waarderen.

Reageer
gravatar

Patiënt Mark,

Niet krabben, dat maakt de jeuk erger. Knip jouw nagels heel kort af of plak er pleisters op. Probeer te slaan, te knijpen, te kloppen of te wrijven in plaats van te krabben.

Handen afkoelen helpt ook. Dat kan met ijs of sneeuw of gebruik mentholcrème of – hoe gek het ook lijkt – aambeienzalf. Draag dus (ook in de winter) geen handschoenen.

Ga naar een huidarts als je jeuk in jouw handen blijft aanhouden. Dr Derma Toloog heeft een goede naam.

ik raad homeopathische anti-jeukspul van bijvoorbeeld dr Thierry Baudet, “dr” Alfred Vogel, en VSM af. Het werkt niet en is heel duur.

gravatar

Bewonderaar van Veldwachter Zwart

dit zijn weer reacties van iemand die de foto van mijn geliefdekarakter Veldwachter Zwart heeft toegeëigend. De misvorming van zijn naam, “Bram Snor”, is misselijkmakend en goedkoop . De druiloor heeft bovendien nooit een bijdrage die ik kan waarderen.

gravatar

Maitreya: het is vechten tegen de bierkaai elke “Nieuwe Tijd” (pf New Age), is oude wijn in (van en door) nieuwe zakken: basis beginselen blijven: “Homo homini lupus” en de “Bellum omnium contra omnes”, kortom de basiscondities van het kapitalisme.

gravatar

Alle verhalen in de Speld zijn echt gebeurd. De redactie schrijft immers hier bovenaan dat het nieuws zeker nu betrouwbaar is.

Hoe betrouwbaar Pietje Puk in zijn vrije tijd is, maakt hij zelf wel uit, Redactie.

gravatar

‘Kop’schoppen. Zie Van Dale.

De pragmatische en waarheidlievende Nederlander wars van subjectieve vooroordelen, heeft er al een nieuwe (voetbal) term voor, dus er is niet veel aan de hand: het is écht en algemeen geaccepteerd, ingeburgerd.

gravatar

Het proces van taalverrijking: hieraan kent men het karakter van een volk. Zo zijn er allerlei begrippen die in de ene taal wel en in de andere niet bestaan. In Nederland ontwikkelt de taal zich vooral aan de hand van het voetbal, zo moet men zich onze cultuur voorstellen.

gravatar

Het Nederlands heeft zich hoofdzakelijk eerst ontwikkeld aan de hand van het zakendoen. Veel nieuwe termen komen nu uit het Engels. De gewone man kijkt hier tegenop. Het is als het Latijn in de kerk voorheen dat men zelf niet begreep. Zelf hield men die liever esoterisch. Zo past zich het Godsbesef van de Hollander langzaam aan het publiek aan.

gravatar

In Nederland bestaat er nog steeds een zekere gêne om voor de eigen cultuur uit te komen. Zo neemt de buitenlander hier eigenlijk de plaats van God in. De jongen die in elkaar getrapt werd, had nog karma uit een vorig leven.

gravatar

Samen delen. Nederland heeft best wel een stukje authentieke cultuur, hoor. Kijk bijvoorbeeld eens als we allemaal gezellig met de buurt voetbal kijken in de kroeg! Bij de bank heb je nu een superposter van het eerste in de muur.