Wikimedia Commons / Shutterstock

26 ijverigste mensen net zo rijk als de 3,8 miljard luiste mensen bij elkaar

De 26 ijverigste mensen op aarde net zo rijk als de 3,8 miljard luiste mensen van de wereld bij elkaar, zo blijkt uit een onderzoek van Oxfam. Het onderzoek laat overduidelijk zien dat persoonlijke inzet uitbetaalt.

“Die 26 mensen werken zo hard dat ieder van hen per dag ongeveer 146 miljoen keer zo veel voor elkaar krijgt als iemand uit de lamlendige helft van de wereldbevolking”, vertelt een woordvoerder van Oxfam. “Dat is een indrukwekkend resultaat, waarvoor die 26 volledig terecht beloond worden. Een normaal mens kan zich niet voorstellen wat het inhoudt om dag in dag uit zo hard te werken.”

De recentste data laat zien dat de kloof tussen lui en ijverig steeds groter wordt. “Of dat komt doordat die paar ijverige mensen steeds ijveriger worden, of de miljarden luie steeds luier, is nog niet helemaal duidelijk”, stelt de woordvoerder. “Desalniettemin zou het geen geen kwaad kunnen als mensen in de onderste helft van de wereldbevolking eindelijk een keer de handen uit de mouwen steken.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nâh haure jullie ut auk is van een andâh tis nie zaumaah dat ik miljagtairr ben. Onze heile familie hep zich daah kapot voâh gewerk. En Amalia werk zich auk een slag in de rondte. Dus terech dat zè een miljoen per jaah krèg. al die andere 18jarige voere de heile dag gein reit ùit. Speile met hun maubieltje is ut einige dat ze doen.

Reageer
gravatar

Om de kloof de dichten, zou het goed zijn als die uitslovers het een beetje rustig aan zouden doen. Het kan geen kwaad om die onstuimige ADHD strooplikkers een beetje af te remmen.

Reageer
gravatar

Zo, het werd hoog tijd dat dit eindelijk eens deugdelijk onderzocht werd.

Dus in plaats van “ontwikkelingshulp” naar al die achterblijvende economieën is het dus gewoon alleen maar nodig ze een enorme schop onder hun hol te geven.

Werken zullen ze, die luiaards!

Reageer
gravatar

Dit is duidelijk weer een reactie van iemand die de foto van mijn geliefde televisiekarakter John Steed heeft toegeëigend. De misvorming van Steeds naam, “meneer Steeds”, is misselijkmakend en beledigend. De druiloor heeft bovendien nooit een bijdrage die ik kan waarderen.

gravatar

Kleuter Van Huisman is zeer ernstig oversekst. Bij deze gigantische obsessie kan uitsluitend met heel zware medicijnen, de hulp van de beste psychiaters en een leger van de meest bekwame onderwijzers uit groep 1 mogelijk, misschien hulp worden geboden. Maar ik vrees dat dit zwakzinnigste geval dat mij ooit onder ogen is gekomen, onbehandelbaar is.
Van zijn seks-, drugs- en gokverslaafde ouders mag niets worden verwacht. Ze geven het sl*chtst mogelijke voorbeeld. Eigenlijk mag daarom aan het zielige ventje niks worden verweten.

Er zit niets ander op dan dat de reageerders van De Speld er maar gewend aan moeten raken.

gravatar

Weer duidelijk een reactie van iemand die vaak de foto van mijn geliefde televisiekarakter John Steed heeft toegeëigend. De misvorming van Steeds naam, “meneer Steeds”, is misselijkmakend en beledigend. De druiloor heeft bovendien nooit een bijdrage die ik kan waarderen.