Studio Speld / Shutterstock

Daniël kocht eind 2018 voor een jaar groente en fruit in vanwege de btw-verhoging

'Weet nu ook zeker dat ik ergens dit jaar een avocado ga eten die precies goed is'

Daniël is de overheid te slim af geweest. Op 31 december kocht hij voor een heel jaar groente en fruit, om zo geen negen procent btw over de producten te hoeven betalen. Hij bewaart de bonte verzameling broccoli’s, bananen, avocado’s, peren en wat al dies meer zij in zijn Groningse benedenwoning.

“Er ligt even wat meer groente en fruit dan normaal nu”, vertelt Daniël, die met z’n hoofd nog net boven een pallet Jonagolds uitkomt. “Maar dat wordt gedurende de loop van het jaar wel minder. En het bespaart me zoveel geld. Van dat geld kan ik bijvoorbeeld makkelijk een nieuw bankstel kopen. Daar heb ik nu even geen ruimte voor, maar toch.”

Het is Daniël overigens niet alleen om het financiële gewin te doen. “Ik weet nu ook zeker dat ik ergens dit jaar een avocado ga eten die precies goed is qua rijpheid. Dat is me nog nooit eerder gelukt in m’n leven. Ik laat jullie weten wanneer het zover is!”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hè, die Andre van den Ende snapt het weer niet. Natuurlijk moeten gezonde producten zwaarder worden belast.
Het behouden van een zeer royaal inkomen voor medische bedrijven en medici is de hoogste prioriteit.

Reageer
gravatar

Heeft Daniël zijn bestelling via internet gedaan? En wordt het thuisbezorgd door een onderbetaalde chauffeur? Dat schijnt tegenwoordig heel gewoon te zijn.

🍅Bedrijven doe er alles aan om de CAO voor gewone Nederlanders te ontwijken.🍅

Corrie.

Reageer
gravatar

Dat soort hedonisme zou nóóit de kans gekregen hebben als meneer Wilders aan de macht zou zijn geweest.

gravatar

Maar Corrie, een aanval van sociaal besef ? Heb je ook in de gaten dat er steeds wordt gesproken over financiële compensatie voor iedereen die het geluk heeft werk te hebben en dat verzwegen wordt dat mensen met een pensioen of uitkering er relatief op achteruit gaan ?