Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Postcodekanjer valt op rij brievenbusfirma’s

Bono en Starbucks in één klap miljonair

De Postcodekanjer is dit jaar gevallen op een rij brievenbusfirma’s in Amsterdam. De fiscale inwoners van het anonieme kantoorpand zijn daarmee in één klap miljonair.

“Ik speel natuurlijk vooral mee voor de kinderen in Afrika”, zegt winnaar Bono (“liever geen achternaam”) uit Ierland. “Maar leuk om zelf ook eens een keer wat te winnen. Wie weet koop ik wel een nieuwe gitaar.”

Ook de Oegandese grondstoffenhandelaar Joseph Kony was een van de gelukkigen. “Wat ik met het geld ga doen? Geen idee, ik ben niet zo van de gekke dingen in ieder geval. Misschien wat kinderen?”

“Ik was eerlijk gezegd vergeten dat ik meespeelde”, geeft websitebouwer Mark Zuckerberg toe. “Ik had de laatste tijd veel andere zaken aan m’n hoofd. Dus dit is een mooie opsteker.”

CEO van Starbucks Kevin Johnson toonde zich minder tevreden. “Begrijp ik nou goed dat ik hier belasting over moet betalen?”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De heer Johnson schijnt niet door te hebben dat alleen royalties niet belast worden. Over gewonnen prijzen moet je gewoon belasting afdragen (help Wopke en Menno de winter door).

Reageer
gravatar

Kijk, dat is nou precies wat Mark Rutte probeerde te voorkomen door het afschaffen van de . dividendbelasting : multimiljardairs die belasting moeten betalen: een slag in het gelaat van iedere weldenkend liberaal. Daarvoor is uitgevonden de offshore-constructie: hoogvermogenden kunnen een Nederlands paspoort kopen en zo in hun eigen land het nultarief I.B. bedingen omdat zij in Nederland ‘belastingplichtig’ zijn. Men houdt dan fiscaal kantoor op m.s. “De 7 Provinciën” van investeringsmaatschappij HAL dat voortdurende buiten de territoriale wateren vaart en dat op zee wordt bijgetankt. Ook belangstelling? Neem dan contact op met ING, ABN of RABO, (www.belastingontduiking.nl) of http://www.wijwassen. aluwvuilewaswit.nl..

Reageer
gravatar

Tja, vroeger werden belasting-ontduikende cowboys op een schip nog bij wet op het strand in ’74 hun geldstroom verstoord, ruim 40 jaar later wordt het vanuit overheidswege gefaciliteerd. Georganiseerde misdaad a.h.w.

gravatar

Mijn hoop is dat de ‘Gele hesjes’-beweging groter wordt en dat meneer Wilders van de PVV de woordvoerder wordt. Steeds meer gewone belastingbetalende Nederlanders zien in dat er een kleine groep van zeer rijke mensen en multinationals vrij baan hebben om belasting te ontwijken. Daar moet verandering in komen.

🔥Power to the people!🔥

Corrie.