Drevs / Shutterstock.com

Anoek werd dik omdat ze voedingshype van 15 jaar geleden volgde

‘Het Sonja Bakker-dieet werkte alleen tussen 2005 en 2007’

Dom dom dom. De 35-jarige Anoek wilde een paar kilo afvallen, maar ze volgde per ongeluk een voedingshype van 15 jaar geleden. In plaats van af te vallen, kwam ze enorm aan.

Voedingsdeskundige Maartje Soppenheim legt uit: “Sinds 2008 weten we dat het eten van eierkoeken niet dunner maakt, maar dikker. Als Anoek echt had willen afvallen met het Sonja Bakker-dieet, had je het moeten volgen tussen 2005 en 2007. Toen was het een enorm succesvolle calorieverbrander.”

Anoek moet niet zo maar overstappen op een ander dieet, waarschuwt Soppenheim: “Het zandloperdieet heeft duizenden mensen van hun overgewicht afgeholpen in de tijd dat het werkte, maar het zou heel ongezond zijn om er nu nog aan te beginnen.”

Sonja Bakker voelt zich niet verantwoordelijk voor Anoeks onbedoelde gewichtstoename. “Er staat heel duidelijk een uiterste houdbaarheidsdatum op mijn dieetboeken. En als je toch twijfelt: ruik er gewoon even aan. Als het muf ruikt is het advies waarschijnlijk niet goed meer en moet je hem in de papierbak gooien.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *