Youtube.com / SBS6

Zou jij voor 53,9 miljoen euro Winston Gerschtanowitz in je huiskamer toelaten?

Hoe ver zijn mensen bereid te gaan voor geld?

Hoe ver zijn mensen bereid te gaan voor een flinke som geld? Een schaap slachten en seks hebben met de hersenen, al je bezittingen in de fik steken en twee jaar tussen de zwerfhondjes in Slovenië gaan wonen, of Winston Gerschtanowitz loslaten in je woonkamer? Oké, dat laatste voorbeeld is misschien iets te gortig voor mensen met een levendig voorstellingsvermogen, maar wat nu als daar 53,9 miljoen euro tegenover stond?

Wij gingen de straat op om aan voorbijgangers te vragen hoe ver zij zouden gaan.
Zijn zij bereid om alle fatsoensgrenzen te overschrijden, om hun lichamelijke integriteit tijdelijk uit het oog te verliezen en zich over te leveren aan het ongewisse?

Gonny Braam (53), huisvrouw:
“Nee, natuurlijk niet, ik ben niet zo makkelijk te koop. De zus van een collega heeft het ooit laten doen in ruil voor een fiets. Een fiets! Dan heb je dus echt geen zelfrespect.”

Arthur Koedooder (17) uit 5 HAVO:
“Tering, moeilijk vraag. Ik weet het echt niet? Mag ik ook wisselen voor dat schaap?”

Fadoua el Baradei (43), meldkamermedewerkster:
“Ik zal maar doen alsof ik het niet gehoord heb, meneer. Volgens mij is het helemaal niet eens legaal om dit soort dingen voor te stellen.”

Reinier Slengenhorst (36), hobbykok:
“Mag ik dat geld gebruiken om ergens ver weg onder een valse identiteit een nieuw bestaan op te bouwen? Op een of ander mooi tropisch eiland? Poei, ik ga daar even over nadenken. Je hoort van me!”

Renate Verbaan (39), presentatrice:
“Winston wattes? Is dat die kale gast die altijd ‘goeeeeeedemiddag’ roept en als de take erop zit vraagt of hij even van het toilet gebruik mag maken om dat vervolgens compleet uitgewoond achter te laten, zo deppend met een servetje op zijn rood aangelopen voorhoofd? Jahoor, gezellig!”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Collega van de andere kant,
Dat is een erg goed idee. Het lijkt mij overigens de enige mogelijkheid om te bereiken dat iemand Winston Gerschtanowitz vrijwillig in zijn/haar huiskamer zal ontvangen.
Op Renate Verbaan na, maar die is in het spel betrokken.

Wie is trouwens die Gerschtanowitz?