Nataliya Dorokhina/ Shutterstock.com

Hilarische roast brugklasser Edgar (13) op ouderavond

‘Nee er is geen hoop voor uw zoon’

Het was een hilarische ouderavond: de docenten van Edgar (13) deelden de ene na de andere steek uit aan de brugklasser. Zijn ouders wisten niet hoe ze het hadden: moesten ze lachen of huilen?

Mevrouw Van Driessen van Engels mocht aftrappen. “Ik heb op de lerarenopleiding geleerd dat er verschillende vormen van intelligentie zijn”, begon de docent van het Jorge Zorreguieta College in Ulft. “Sommige kinderen zijn slim met hun hoofd, anderen zijn weer slim met hun handen. Helaas heb ik nog niet kunnen ontdekken of uw zoon in één van beide categorieën valt.”

Ook Mevrouw Dijk van geschiedenis ging vervolgens helemaal los op de brugklasser. “Soms vraag ik me af: heeft het allemaal wel zin gehad, de jagers en verzamelaars, de Grieken en Romeinen, de Franse Revolutie, het hele beschavingsproces, als het uiteindelijk resultaat daarvan een figuur als Edgar is. Bovendien is ‘concentratie’ niet echt een woord dat op Edgar van toepassing is, hè?”

Zijn mentor meneer Van den Broek van Nederlands had vooral aandacht voor de matig ontwikkelde sociale capaciteiten van Edgar. “Als ik denk aan iemand die zich echt niet kan redden in de school, dan denk ik aan Edgar. Het is zo aandoenlijk om hem door het gebouw te zien ronddwalen, op zoek naar het lokaal waar hij moet zijn. Die jongen is echt altijd verdwaald.”

Edgar was zelf helaas niet bij zijn roast aanwezig. “Heel flauw”, volgens afdelingsleider van de brugklas meneer Jacobs. “Het hoort er ook gewoon bij. Die jongen heeft geen enkele zelfspot. Als je een kerel bent, dan doe je ook gewoon leuk mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *