Bobkov Evgeniy / Shutterstock.com

OM richt eigen motorbende op

Justitie wil strijd effectiever voeren dan voor de rechter

Het Openbaar Ministerie heeft een eigen motorbende opgericht. Onder de naam ‘College van Intimiderende Verkeersdeelnemers’ moet de bende de strijd van Justitie met andere criminele motorbendes effectiever maken.

“We hebben het jarenlang via het juridische traject geprobeerd”, vertelt procureur-generaal Maarten Siegelaar. “Dat heeft af en toe een succesje opgeleverd, maar toch vooral heel veel teleurstellingen. Daarom kiezen we nu een andere aanvliegroute.”

De keuze voor een eigen motorbende was eigenlijk een heel logische, vervolgt Siegelaar: “We hebben gewoon aan elkaar gevraagd: hoe kun je een motorbende het best bestrijden? Het antwoord lag voor de hand: door ze helemaal de tyfus in te meppen met een stel kerels in leren pakjes. Dat is dus precies wat we gaan doen.”

Strafrechtdeskundige Geert-Jan Knoops begrijpt de stap van het OM. “Het is in Nederland heel ingewikkeld om een vereniging verboden te krijgen. Dat is de afgelopen tijd wel gebleken. Als overheidsinstantie heeft het OM de financiële middelen om de heftigste motorbende van allemaal uit de grond te stampen en A-klasse wapens aan te schaffen. Daar kan geen Bandido of Hell’s Angel tegenop.”

Minister van Justitie & Veiligheid Ferdinand Grapperhaus is ‘geen voorstander van deze ontwikkeling’, maar kan er naar eigen zeggen weinig tegen doen: “Het OM opereert onafhankelijk van de minister en bovendien weten ze waar ik woon.”

Procureur-generaal Siegelaar wordt zelf voorzitter van het chapter Den Haag van het College van Intimiderende Verkeersdeelnemers. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Wapens, drugs en een oneindige spiraal van geweld. Dat is waar je als idealistische jonge jurist van droomt als je begint als officier van justitie.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ikke wilde met Gewelt een spier aaltje laate plaatse, maar mun mamie en papie dagten daar anderS oover en ik bent tog al vier vingers out !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gravatar

Correctie van Benny’s reactie

– Dumpen > prima Nederlands, bravo!
– Onderkoeling > Toelaatbaar, maar beter is: undercooling.
– Ontsnappen > Faliekant verkeerd, moet zijn: escape!
– Koelkast > Ongebruikelijk, moet zijn: refrigerator!
– Bier > Mag, maar aanbevolen: beer.
– Uitlaat > Toegestaan, want outlet is in het Nederlands een fabriekswinkel.
– Pakken > Mag omdat in het Nederlands pick up een personenwagen met kleine laadbak is.

Dr Bet Weter
Chairwoman Stichting Tegen Overbodig Gebruik Nederlandse Woorden

gravatar

Dear Hulp Bij Gebrekkig Nederlands,

“Cool” is perfect Nederlands, “vet cool” is dubieus.

Zo’n blunder van een collega van mij. Shame je!

Dr Bet Weter
Chairwoman Stichting Tegen Overbodig Gebruik Nederlandse Woorden

gravatar

Beste Bet,

Ik believe dat koelkast wel kan, omdat refrigerator voor veel Nederlanders niet is uit te spreken. Optioneel is cooling machine te accepteren…

Wij zullen morgenavond tijdens onze meeting erover debaten.

Ir Wee Tal
Vicepresident Stichting Tegen Overbodig Gebruik Nederlandse Woorden

gravatar

Ja ijskast is wat ouderwets, daar heb je wel een punt. Men gebruikt tegenwoordig ook geen blokken ijs meer om de boel koel te houden. Maar als het goed is vriest het niet in dat ding toch? Is een vrieskast niet eerder zo’n langwerpig apparaat dat zeer geschikt is om lijken in te bewaren? Of gaat dat exclusief bij de benaming ‘vriezer’, wat me dan weer een verbastering van een Amerikaanse verhaspeling lijkt te zijn. Deze adviesklus is wat omvangrijker dan in eerste instantie voorzien..