Wikimedia Commons

Michael van Gerwen verkozen tot Spelletjesman van het Jaar

'Dit is een hele eer'

In Koninklijk Theater Carré is Michael van Gerwen gisteravond gekozen tot Spelletjesman van het Jaar. De oud-wereldkampioen pijltjesgooien kreeg de voorkeur boven Europees Kampioen Rummikub Fredo Hoksbergen en viermalig winnaar van de Stef Stuntpiloot World Series 500cc Kay Outentorp.

“Dit is een hele eer”, sprak Michael van Gerwen met de gouden borrelnoot in z’n hand. “Darten kluistert miljoenen Nederlanders aan de buis en het is een waanzinnig spektakel, maar erkenning uit de spelletjesbranche ontbrak. Het is fijn om eindelijk een adem te worden genoemd met Koehandel-grootheid Jason van het dispuut en de legendarische Wie Is Het?’er oom Herman. Ik weet niet precies hoe je Wie Is Het?’er spelt, maar ik spreek het alleen maar uit, dus dat maakt niet uit.”

Van Gerwens nominatie was niet onomstreden. Koekhapper Ludo Biesheuvel werd ondanks het winnen van de Peijnenburg-bokaal in Nagano niet genomineerd, terwijl de internationale koekhapperij veel competitiever is dan het vooral in Nederland populaire pijltjesgooien. Ook kwam er veel commentaar op de nominatie van de coach van Biesheuvel, Kiki Bertens, in de categorie ‘beste coach’. “Ik denk dat het niet was gelukt als Ludo die koeken niet had gehapt”, zei Bertens ironisch op Twitter.

Overigens kwam er ook veel kritiek op het commentaar. Veel mensen vinden koekhappen geen spelletje, maar een tijdverdrijf.

Spelletjesvrouw van het jaar werd pokeraar Fatima Moreiro de Melo. De oeuvreprijs ging dit jaar naar opa Dick, grootmeester in de jeu de boules.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tijdens ons dagelijkse theekransje had een van ons een echte trouvaille:
“Topsport is tobsport.”
Goed lezen hoor, want er is maar één letter verschil.

gravatar

De blamage met Ludo Biesheuvel wordt wel aangestipt, maar het fiasco met tric trac sensatie Ludwien van Beuzekom wordt voor het gemak maar weer even onder het tapijt geschoffeld. Ga je schamen, De Speld!

Reageer