Studio Speld / Shutterstock

Nieuw verkeersbord waarschuwt voor overbodige verkeersborden

‘Laat je niet afleiden’

Vanaf vandaag kun je langs de wegen een nieuw verkeersbord zien. De rode driehoek met daarin andere verkeersborden, moet weggebruikers waarschuwen voor overbodige verkeersborden.

Volgens Veilig Verkeer Nederland is het nieuwe verkeersbord nodig omdat overbodige verkeersborden voor verwarring en afleiding kunnen zorgen. “Steeds vaker zien we in Nederland allemaal signaleringen die de verkeersveiligheid moeten vergroten die de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Met dit verkeersbord willen we verkeersdeelnemers er op wijzen dat ze al die andere verkeersborden zoveel mogelijk moeten negeren.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by bunq

De Speld Talks: de app Buiradar laat zien welke emoties over het land trekken

Hoeveel uur per dag ben jij boos, blij, geil en verbitterd? Ontdek het met de app Buiradar. Entrepeneur Sascha Navarro legt uit dat we straks allemaal kunnen zien welke emoties over Nederland trekken.