Syda Productions / Shutterstock.com

Basisschool-stelletje reserveert alvast kinderopvangplaats voor eerste kind

Net op tijd! Twee basisscholieren uit Amsterdam-Oost hebben zich vandaag nog net op tijd ingeschreven voor een kinderopvangplaats voor hun toekomstige kind. Melvin (8) en Leonie (7) hebben een goede kans dat er in 2034 een plaats beschikbaar is voor hun eventuele dochter Miley, die in 2030 ter wereld zou kunnen komen.

“Eigenlijk was het nog beter geweest als we ons al hadden aangemeld toen we elkaar leerden kennen”, zegt Leonie. “Dat is elf dagen geleden. Maar toen waren we nog helemaal niet in de positie om over kinderen na te denken. Het slaat pas ergens op om zover vooruit te plannen sinds we allebei zijn begonnen zakgeld opzij te leggen voor onze hypotheek en Melvin zich heeft ingeschreven voor een studie medicijnen.”

Toch vraagt het stelletje zich af of hun aanvraag niet te laat is geweest. Ze lezen overal verhalen over een tekort aan kinderopvangplaatsen sinds ze vorige week het hele alfabet uit hun hoofd kennen.

Hoe dan ook, zal Miley het waarschijnlijk beter hebben dan haar vader Melvin. Zijn ouders hebben zich pas aangemeld voor een kinderopvangplek toen hij al twee jaar oud was zodat hij nog zeker 21 jaar op de wachtlijst moet staan. “Maar ik kijk er wel naar uit om in de kinderopvang veel tijd met mijn dochter door te brengen.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daarom zit de juf of meester erbij. Om alles goed te begeleiden vanuit de gedachte dat ouders betrokken worden bij de opvoeding en het vrijlaten een eigen zicht bewerkstelligd.

Dat maakt het alleen maar menselijk.

Het zicht van functioneren maakt modelburgers kabinet (een kastje door iemand gemaakt).