kunmom / Shutterstock.com

Opmerkelijk: Inbrekers nemen waardevolle spullen mee, maar hangen ook rolgordijnen op

Bewoners flink geschrokken en blij verrast

Het was even schrikken toen Marieke en Lisa na een weekendje weg zagen dat er was ingebroken in hun appartement. Toch was er ook sprake van opluchting toen ze zagen dat de inbrekers niet alleen waardevolle spullen hadden gestolen, maar ook de moeite hadden genomen om rolgordijnen op te hangen, een klusje dat ze al maanden uitstelden.

Lisa schrok zich rot: “Ik zag het geforceerde slot, en daarna de hele woonkamer die overhoop lag. Ze hadden echt alles van waarde meegenomen, ik kon wel janken. Maar toen zag ik opeens dat de rolgordijnen waren opgehangen boven de ramen. We hadden ze al best lang in huis liggen, maar we waren er nog niet aan toegekomen om het te bevestigen in het kozijn. Fijn dat ze daar nog even de tijd voor hebben gevonden tussen het stelen van dure apparatuur door.”

Het zijn verduisterende gordijnen, vertelt Marieke. “Het fijne is ook dat het rolsysteem erg stevig is, bij die plastic troep ben je toch altijd bang dat je het stuktrekt. Ik ben blij dat het er nu eindelijk hangt. Lisa en ik zijn zulke uitstellers. Als je thuiskomt uit je werk ben je toch vaak te moe om dan nog te gaan klussen, en in het weekend zijn we vaak druk met andere dingen. Jammer dat ze een waardevol sieraad hebben meegenomen dat ik als erfstuk van mijn oma gekregen heb, maar dat die gordijnen er nu hangen is toch ook wel fijn.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

No ja, eigenlijk was het bedoeld als een tijdelijke maatregel, om ons tegen pottenkijkers te beschermen. Maar toen we klaar waren met de inventaris kwam er een Bromsnor Alert binnen binnen op de smartphone, en moesten we snel weg. Zodoende konden we de gordijnen niet in de aangetroffen toestand terugleggen. Maar toch graag gedaan.

Reageer
gravatar

Ja ja, de vorige keer was “ineens” een dure huiskamertafellamp opgehangen door “een dief” die wat “kostbaarheden” meenam, zoals toen ook al oma’s ketting.

De LAVM (Lutjebroekse Algemene Verzekeringsmaatschappij) laat weten, dat zij er niet meer intrapt!

Reageer
gravatar

Spam is in Nederland bekend als Smac, goedkoop varkensafval in een blikje

Veel goedkoper is dat varken dat zich Vanzuuki noemt of Persie en tientallen andere namen.

gravatar

Marieke en Lisa Laatalles – Maarwaaien,

Ik ben blij met jullie tevredenheid over het perfect ophangen van de rolgordijnen. Maar ik had ook graag een bedankje gehad voor het netjes houden van de kamer. Ik heb ook netjes in de toilet gepoept, doorgetrokken en mijn handen gewassen. Dat doen de meeste collegae van mij niet!

Reageer