Irina Bg / Shutterstock.com

Guus viert start scriptie met een gloednieuwe Playstation

Een feestelijk moment: Guus is deze week met zijn scriptie begonnen. Na drie jaar studievertraging geeft Guus toe dat hij lang gedacht heeft dat hij er nooit aan toe zou komen. “Maar het is me toch maar mooi gelukt,” glundert Guus.

Om zijn prestatie te vieren besloot Guus zichzelf daarom een Playstation cadeau te doen met een paar spellen. “De komende maanden heb ik geen verplichte colleges meer, en dus eindelijk de kans om mijn tijd wat meer zelfstandig in te delen. Ik heb twee ontmoetingen met mijn scriptiebegeleider ingepland, maar verder ben ik helemaal vrij om mijn dagen zelf in te richten.”

Een lekker potje schieten na een dag hard ploeteren achter zijn bureau. Guus ziet het helemaal zitten. “Ik kan het ook eens omdraaien. Mijn huisgenoten zijn overdag aan het werk, dan heb ik het rijk alleen om een paar spelletjes te spelen. ‘s Avonds begin ik dan met frisse energie aan mijn scriptie.”

Omdat het Guus vaak moeite kost om zich te concentreren, lijkt een Playstation hem het ideale beloningsmechanisme voor een paar uur schrijven. “Vroeger legde mijn moeder snoepjes tussen de bladzijden van mijn werkboek Frans, nu moet ik mezelf zien te motiveren. Dit lijkt me echt ideaal. Hard studeren, en dan een potje. Ik heb wel eens gelezen dat niemand langer dan een half uur achter elkaar hetzelfde kan doen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *