Studio Speld / Shutterstock.com

Robert Mueller te laat begonnen met schrijven onderzoeksrapport

‘Fuck fuck fuck fuck fuck’

Robert Mueller is er zojuist achtergekomen dat hij niet goed heeft ingeschat wanneer zijn onderzoeksrapport over de inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen af moet zijn en nu heeft hij diiikke stress. “Fuck fuck fuck fuck, WANNEER was Trump van plan de stekker er uit te trekken??”, schreeuwt hij, terwijl hij vast naar de kantine sjeest om blikken Monster uit de automaat te halen. “Heb je Ritalin”, vraagt hij aan een stagiair die hij onderweg tegenkomt, “Ik moet fucking veel werk doen, ugh, ik ben DOOD.”

Terug achter zijn bureau kijkt hij op de klok. “Kuuuuut, nog 14 uur om 2 kilometer dossier, 10.000 uur aan interviews en 241 aantekeningenblokken om te vormen tot iets leesbaars. O god, dat haal ik nooit.”

Mueller opent Youtube en zet ‘lofi hip hop mix – beats to relax/study to [2018]’ op. “Werkt altijd”, mompelt hij. Hij krakt zijn vingers en begint dan maar gewoon. “Wat zei Paul Manafort ook alweer precies over die ontmoeting in Trump Tower in juni 2016? Nou ja, ik schrijf maar gewoon op wat ik me herinner met een voetnoot naar die map daar. Dan kan ik het altijd in de tweede versie nog verbeteren.” Maar al snel beseft hij opnieuw hoeveel hij nog moet doen. Hij kijkt met een schuin oog naar een andere site en loopt dan naar het toilet. Als hij terugkomt is hij iets rustiger, maar nog steeds bijzonder ongerust. “Als ik het niet op tijd af krijg, kan ik volgend jaar de rechtsstaat wel vergeten.”

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, hij denkt niet te veel aan ontslagen, hij heeft dagwerk om dat allemaal via Twitter te doen. Trump is een echte Twittereer. DJ Trump heeft wel last van zijn dikke vingers; soms drukt hij vier lettertoetsen tegelijk in. Hij heeft Gates en Zuckerberg opdracht gegeven voor hem een speciale GSM met een groot toetsenbord te maken. Men heeft hem alvast een 7 inch tablet en een draadloze printer gegeven om te oefenen. Zo kan de ontslagbrief voor Robert Mueller gelijk geprint worden verzonden. TRump en Erdogan pakken ontslagzaken rigoureus aan: voor tegenstanders met onmiddellijke ingang.