Remizov / Shutterstock.com

Onnodig wreed? VVD wil kinderen voortaan uitzetten met Ryanair

Is het een slimme besparing of een nodeloos traumatiserende ervaring? De VVD wil voortaan uitgeprocedeerde asielkinderen uitzetten met Ryanair.

“Door 400 asielgezinnen uit te zetten met Ryanair besparen we honderden miljoenen euro’s,” rekent staatssecretaris Mark Harbers voor. “Als je slim boekt dan kost een enkeltje Bagdad zo’n 15 euro, dus je bent gek als je het niet doet.” Volgens verschillende asieladvocaten is vliegen met Ryanair in strijd met de mensenrechten.

De 11-jarige Soufian werd vorig jaar bij wijze van proef met Ryanair uitgezet. Hij is sinds zijn uitzetting getuige geweest van zes onthoofdingen en veertien zelfmoordaanslagen, maar niets heeft hem zo aangegrepen als die paar uur aan boord van een Ryanair-vlucht. “Ik had nog minder beenruimte dan in de achterbak waarmee ze me ooit Europa hebben binnengesmokkeld.”

Volgens de VVD valt het allemaal reuze mee. Harbers: “Natuurlijk is het kotszakje in je stoelflap al drie keer eerder gebruikt, en staat het inflight magazine boordevol tips om jezelf van het leven te beroven, maar voor een bescheiden bedrag kun je wel een onzalig goor broodje krijgen. Daar hoor je dan weer niemand over.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste journalist van De Speld. Uw artikel is onvolledig; staat u mij toe deze aan te vullen.

Geheel in stijl met het moderne Neoliberalisme, is het nieuwe Nederlandse uitzettingsbeleid vriendelijk voor de uitreizigers, de Nederlandse financiën en voldoet het aan alle mensenrechtenverdragen. Ik verwacht zelfs een like van Amnesty International!

De uitgezette krijgt een persoonlijke code, waarmee hij/ zij via een website de reisschema zelf mag invullen. In uw voorbeeld: Eindhoven – Marseille – Tunis – Caïro – Bagdad of Eindhoven – Praag – Boekarest – Ankara – Amman – Bagdad; alles is mogelijk: persoonlijke vrijheid! En ja, Ryanair vliegt niet op Bagdad. Maar Erdoganair of Abdullahair wel!

En er is een bidget van 30 euro (200% toeslag op de ticketprijs!) voor luxe. Meer beenruimte? Wifi voor de iPad? Een grotere koffer voor alle afscheidsbrieven van de onrealistische Pardonners?
Keuzevrijheid om dit zelf in te vullen!

En ondanks deze toeslagen kan de begroting flink omlaag! (Albayrak komt echt niet terug …)

Met al deze pluspunten is het moeilijk voor mij om niet te lachen. Dus bij deze: “Hahahahahahaha!”

Reageer
gravatar

Ach wat een loze babbel, hier komen we toch nooit aan toe.

Hoeveel mensen zijn er nou ooit DAADWERKELIJK door Nederland uitgezet?

Telkens als het na 10 procedurestapelen eindelijk eens LIJKT te gaan gebeuren, dan zijn er wel weer Gutmenschen die de media opkloppen zodat het toch weer helaas weer net niet doorgaat. Al dan niet na bedreiging van een staatssecretaris.

Ik wil de namen niet weten, maar dan hebben we weer een volgend zwart zigeunerjongetje met traan, een Lullie & Hardy, en nog een paar honderd GEHAAIDE andere gevallen.

Reageer
gravatar

Er zijn van die asielkindjes die al een decennium in asiellimbo worden vastgehouden door de Nederlandse overheid. Wijlens burgemeester van der Laan had er mee te maken en belde toen Teevens secretaresse maar die meldde alvast dat Fredje altijd wat terug wilde. Toen heeft burgemeester van der Laan die Teeven gewoon omgekocht omdat het het waard was.

gravatar

Nou, ik bedenk mij dat deze meneer Teeven dringen verlegen zit om vervolging en opvoeding. Daarnaast lijkt het me verstandig dat hem een verklaring omtrent gedrag onthouden wordt, ik zou schoolgaande jeugd niet toevertrouwen aan deze buschauffeur.

gravatar

Ook zou ik willen zeggen dat ik dat ministerie van ‘veiligheid’ van u, dat ik dat verdacht veel op een soort zekerheidsdienst vind lijken. Himmler regelde de zaken ook zoals Opstelten en Teeven.

gravatar

Frank-a-tank,

Nu heb je weer ons hele webforumpje gemold. Het is ook altijd over the top met jou hé. Echt, gast, jongejonge : (

Flikker gewoon eens een keer op of zoiets.

gravatar

Wel ja, Frank wijk eens a.h.w.

Overigens wil ik hier even van de gelegenheid gebruik maken om op te merken dat minister Grapperhaus een heel integere bewindspersoon is.

gravatar

Dear Minister of Child Displacement, we offer you a unique offer for transport in a special aircraft with three hundred standing places.

Vertaling door Frans Timmermans:

Beste minister van Kinderuitzetzaken, wij doen u een uniek aanbod voor transport in een speciaal vliegtuig met driehonderd staanplaatsen.

Reageer
gravatar

Laten we uitgaan van vijf personen per gezin. Dat zijn dan tweeduizend tickets. Er worden honderden miljoenen bespaard. Dus minstens tweehonderdmiljoen. Bij slim boeken kost een ticket met RA vijftien euro. Dat maal tweeduizend is dertigduizend euro. Enfin, tweehonderdmiljoen min dertigduizend is honderdnegenennegentigmiljoennegenhonderdzeventigduizend euro. Gedeeld door tweeduizend passagiers is negenennegentigduizendnegenhonderdenvijfentachtig euro besparing per ticket.
Is dat eerste of tweede klas..?

Reageer
gravatar

Wat je zegt Henk,

Het geteisem dient eerst stevig bij de enkels te worden beetgepakt om de zakken eens grondig leeg te schudden. Daarna mag het zooitje in een volgetankt vliegtuig van Ryanair geschoven worden en voorgoed weg ermee.

gravatar

Jammer dat ZZP’er Poch er mee is gestopt, anders had de VVD-top zonder parachute boven de Atlantische Oceaan bij Argentinié kunnen worden gedropt. P.S. dankzij zijn advocaat hoeft Julian P. nooit meer te werken, roep maar Knoop, dan beur je een hoop.

gravatar

Je moet wel opletten wanneer je het uitzetten met Ryanair wilt doen dat de 11-jarige Soufian niet via vliegveld Eindhoven wordt uitgezet. Dat kan wel eens niet door gaan.

Heeft Soufian van de zes onthoofdingen en veertien zelfmoordaanslagen opnames gemaakt met zijn smartphone?📱📱

Ben benieuwd hoe dat er uit ziet.

Corrie.

Reageer