Dean Drobot / Shutterstock

Wezens met witte doppen uit oren waarschijnlijk goedaardig

Ze zien er misschien eng uit, maar de zwerm wezens met witte oortjes die vooral in grote steden rondwaart heeft hoogstwaarschijnlijk geen kwaad in de zin. Dat brengen onderzoekers van Wageningen University Research vandaag in een rapport naar buiten.

“We hebben bij een stoplicht twee exemplaren gevangengenomen en naar het lab overgebracht”, vertelt hoofdonderzoeker Bert Bokhoven. “Daar hebben we ze uitgebreid ontleed. We hebben gekeken of ze giftig of agressief zijn, maar daar bleek geen sprake van. Ze reageerden alleen boos toen we zeiden dat we Maniac een stomme serie vonden. Ook kregen ze na drie dagen ontwenningsverschijnselen van speciaalbier.”

De onderzoekers benadrukken dat de wezens volstrekt ongevaarlijk zijn. Alleen toenadering zoeken kan soms lastig zijn. Geadviseerd wordt om heel hard voor hun gezicht in je handen te klappen.

Volgens Bokhoven is verder onderzoek nodig om alle vragen over de mysterieuze wezens te kunnen beantwoorden. “Allebei wilden ze bijvoorbeeld om de zoveel tijd ‘een nieuwe podcast aanzetten.’ Het zou leuk zijn als we ooit ontdekken wat ze daarmee bedoelen.”

Lees jij graag De Speld? Word Vage Kennis en steun betrouwbaar nieuws!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Zwart, als nabootsende veldwachter spreekt u verdomd sl*cht Nederlands. U gebruikt fantasieloos het Engelse woord “copycat” (na-aper, film- of liedtitel). U reageert, als ik het zeggen mag, op een fijne reactie van een medereageerder nogal verbitterd, fantasieloos en egocentrisch zonder zelfrelativering.

gravatar

Meneer Zwart, als nabootsende veldwachter spreekt u verdomd sl*cht Nederlands. U gebruikt fantasieloos het Engelse woord “copycat” (na-aper, film- of liedtitel). U reageert, als ik het zeggen mag, op een fijne reactie van een medereageerder nogal verbitterd, fantasieloos en egocentrisch zonder zelfrelativering.

Reageer