Youtube.com / Omroep Brabant

Onsmakelijk: beelden van typisch Brabants gehucht uitgelekt na stalbrand

Weer is Nederland opgeschrikt door het bestaan van een typisch Brabants boerengehucht. Na Oirschot, Mill, Kruisland en Spoordonk zijn bij de stalbrand van vorige week beelden uitgelekt van het buurtschap Asten-Heusden.

Op de inmiddels duizenden keren gedeelde videobeelden zijn loepzuiver de kenmerkende kaalbruine akkers te zien, twee verbleekte voedersilo’s, de Renault Clio op het erf van de boer en ver weg aan de einder zelfs de contouren van een volgend gehucht. En wat populieren.

“Gadverredamme!” reageert een onthutste omstander. “Ik woon in Waalwijk, dat ligt hier nog geen tien kilometer verderop. Ik vind dit echt heel erg onsmakelijk, te weten dat deze negorij altijd zo dichtbij heeft gelegen.” De man spuugt op de grond en veegt zijn handen aan zijn jas af, terwijl hij nergens aan heeft gezeten.

“We hadden het bestaan van Asten-Heusden liefst zo lang mogelijk onder de radar gehouden,” beaamt een aanwezige Gedeputeerde. “Niemand had er ooit van gehoord en dat wilden we graag zo houden, maar deze beelden liegen er niet om. We gaan er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Straks lekt ook het bestaan uit van Nieuwkuijk, of Drunen, of Vlijmen god verhoede.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, dit geeft de situatie weer van een zelfstandige die geen opvolger heeft gevonden om de onderneming voort te zetten. Gelukkig blijkt de betrokkene in kwestie goed verzekerd bij VGA.

gravatar

Inderdaad nep-nieuws van een sensatiebeluste redacteur van De Speld uit de Randstad, die geen kaart kan lezen.

Asten-Heusden ligt (via Den Bosch) op ca. 80 km van Waalwijk. Het is een redelijk grote wijk in de gemeente Asten, die door de inwoners Heuzen wordt genoemd, en heeft bijna 2400 inwoners.

gravatar

Sst…. niet zeggen…. Dadelijk komen er allemaal toeristen, laat die maar lekker in de buurt van de rivieren blijven…..