www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Operaties voor bodemprijzen bij faillissementsuitverkoop ziekenhuizen

Koopjesjagers slaan hun slag

Honderden koopjesjagers stonden vrijdagochtend al vroeg voor de draaideur van het IJsselmeerziekenhuis in Emmeloord. Ze hoopten hun slag te kunnen slaan nu zorgverzekeraars het ziekenhuisfiliaal nog even open houden voor een faillissementsleegverkoop.

“Ik heb net twee staaroperaties laten doen voor 59 euro per stuk”, glundert Meindert de Kunder, die met pleisters op beide ogen naar buiten komt. “Eigenlijk hoopte ik op een nieuwe knie, maar deze deal kon ik niet laten schieten.”

Ook John Niemantsverdriet had succes. De 52-jarige Ossenaar wilde al maanden van zijn galwegtumor af. Hij tikte voor nog geen 350 euro een complete, curatieve behandeling inclusief operaties, bestraling en nacontroles op de kop. “Dat is tien keer goedkoper dan in ‘s-Hertogenbosch.”

De patiëntenfederatie heeft overigens zijn bedenkingen bij de opheffingsuitverkoop. “Patiënten krijgen misschien wel een goedkope deal, maar naar hun garantie kunnen ze bij een failliete tent natuurlijk fluiten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat betreft samen delen, ik zag dat altijd in een veel simpeler en meer dagelijks opzicht terwijl men zich met de grote structuren, politiek en economisch, bezighoudt. Dat is nu pas actueel voor de afgestompte zielen. Ik zag toen al dat de meeste dingen onbesproken of buiten beschouwing blijven die ik waarneem. Nu is het al zo dat een praatje met alle improvisatie en grappen enkel nog plaatsvindt als er geld te verdienen is. Ik merkte dat bijvoorbeeld bij de uitverkoop van alcohol. Dat is ook de reden dat alcohol des te actueler is. De armoede, maatschappelijk, is al zo dat alles volledig op dat vlak stil valt als er geen geld mee verdiend kan worden terwijl zelfs de vele officiële opleidingen in commerciële doelen zich richten op de ontwikkeling van sociale vaardigheden, spontaniteit, en allerlei creatieve aspecten die een natuurlijk deel waren van het normale leven toen er nog geen belang aan kleefde. Ook voor een acteur heeft dat bijvoorbeeld het gevolg dat je actueler bent in je professionaliteit, en daarover begin je dan. Een teken dat je niet meer meetelt. Alle specialisaties die onderdeel zijn van de commercialisering die via seks doorgaan tot op ziekenhuisniveau delen mensen steeds meer in allerlei doelgroepen in zoals je leeftijd waarnaar je je keurig begint te gedragen met gezwets over de kinderen waar ouders hun dodelijke karma gebruikelijk op afwerken en die nu via het systeem doelwit zijn van uitroeiing. Vroeger was deze armoede al de oorzaak van de enorme ellende in de wereld die nu ook sexier is geworden en waar de totale zelfvernietiging mee tot stand gebracht is. Ik vraag me af in hoeverre voorzien was dat de simpele aanleg tot delen volledig zou eroderen tot er van hun mens-zijn nagenoeg niets over is.

Reageer
gravatar

Vrijdagochtend bij de ijsselmeerziekenhuizen ook een goeie deal kunnen sluiten. Heb de complete morfine voorraad te pakken voor een prikkie.

Lig nu zo stoned als een garnaal de speld te lezen.

Reageer
gravatar

Goedkoop is duurkoop!

De ambulancechauffeur John Niemantsverdriet van de Galweg in Oss kende ik redelijk goed. Hij is vroeg in de middag in Emmeloord overleden. In het IJssellandziekenhuis werden door drukte, misverstand en onkunde zijn gezonde lever lever en zijn galblaas door de shredder gehaald.

Hij was in het leeglopend ziekenhuis om een zware zwaar reumatische vrouw op te halen teneinde haar naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch te transporteren.

Mijn gedachten gaan uit naar zijn verdrietige vriendin, huilende dochtertje en droeve familie.

Reageer
gravatar

De heren van het kwade, mechanisering.
Dit jaar kwam een jongetje met een zomergriepje vlak daarna in het ziekenhuis voor een harttransplantatie. 1 op de 5 kinderen in Nederland. Nog nooit gerookt. Toen ik later nog eens een met die mensen sprak, was een week daarna de medische diagnose een exacte kopie van die ik een week daarvoor informeel gaf. Als er een schroef in je huis gedraaid moet worden is het makkelijker een hele straat te vernieuwen. Commercialisering. Daar zit meer geld in. Er zit veel meer prestige; de vooruitgang. Hetzelfde fenomeen heb je in de medische wereld: mechanisering.
Wat betreft de orgaandonors, dat is evenzeer nog niet zo simpel als de hype het wil, er zijn ‘jonge en oude harten’ en die hebben om te beginnen al niet de neiging langer mee te gaan dan hun laatste eigenaar. Enzovoort.
Laten we besluiten met een simpele analogie: mensen hebben helemaal geen hart.
Noem het fascisme.

Reageer
gravatar

Een nieuwe regeling voor onze ziekteverzekering was essentieel, om de concurrentie te verhogen en zo de kwaliteit. De markt regelt alles automatisch richting het grootste voordeel voor iedereen.

gravatar

Wat is nu het probleem, patiëntenfederatie? Patiënten krijgen een gewenste behandelingen en de zorgbegroting wordt niet overschreden! En de medische zorg in Nederland is zodanig goed, dat garantie niet nodig is. Dat heeft Edith Schippers maar mooi voor elkaar gekregen! Neoliberalisme en VVD, de beste kabinetten voor Nederland sinds midden vorige eeuw …

Reageer
gravatar

Zit er in de operatiekamer straks ook alweer een boeken-ramsj!

Of een of andere kwakzalver!
Klaus Ross, kom d’r maar joh.

Of een asielzoekerscentrum.
Of nog erger: krakende asieleisers.

Reageer