Amelie Koch / Shutterstock.com

Waarom doen pinguïns zelf niets tegen smeltende poolkappen?

De mens moet de klimaatverandering weer oplossen

Het blijft een beetje vreemd. Miljoenen pinguïns op Antarctica doen niets anders dan een beetje rondwaggelen, en wij mensen moeten het klimaatprobleem zien op te lossen. En dat terwijl pinguïns minstens evenveel last hebben van klimaatverandering als wij.

Overal op de wereld schaffen mensen zonnepanelen aan, worden ze flexitariër en gaan ze maar één keer per jaar op vakantie met het vliegtuig. Allemaal voor een betere planeet, voor iedereen. Maar die offers zie je een pinguïn niet snel maken. Heb jij ooit een pinguïn gezien die erover dacht om over te stappen op groene energie, of die ook maar de moeite deed om een klimaatconferentie te bezoeken? Nee zo zijn ze niet. Alleen bezig met de korte termijn. Ze waggelen weg van de problemen.

Wat heeft wat wij doen nog voor zin als de pinguïns niets doen? Wij kunnen leuk een warmtepompboiler aanschaffen, maar als zij de hele dag alleen een beetje tegen elkaar aan staan, komen we er nog niet. Als het ijs daar straks is gesmolten en zij uitsterven, moeten ze niet naar ons kijken. Wij hebben ze gewaarschuwd. We kunnen niet bezig blijven.

Laten we ons niet langer voor het karretje spannen van een stel maffe poolvogels. Het moet niet vanzelfsprekend zijn dat wij het voor ze oplossen. Zij doen niks? Nou dan wij ook niet. Bekijk het maar pinguïns!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de reclameboodschap van GreenPeace word ik opgeroepen om onder andere de onderstaande maatregelen van de overheid te eisen:
– sluit nu alle kolencentrales
– laat Nederland volledig op duurzame energie draaien

Het gevolg is dat industrie en burgers het nog heel lang heel vaak zonder elektriciteit moeten doen, vooral in de winter en als het matige waait. Ik advies dus kaarsen en petroleumkacheltjes aan te schaffen. (Helaas zijn beide producten van de olie-industrie.)

Reageer
gravatar

Ach de opwarming van de Aarde, weer zo’n modegril. Eerst luidde het dat de olie bijna op was, toen hadden we het gat in de ozonlaag en zure regen. Daar is nu geen hond meer in geinteresseerd. Vandaag is het al klimaatverandering wat de klok slaat, en over 5 jaar weer wat anders.

Reageer
gravatar

De Speld is toch te hard voor de pinguïns, want ze rijden geen auto, vliegen niet, ook niet per vliegtuig en houden geen vee. Daar kan de mens een voorbeeld aan nemen !

Reageer
gravatar

Ijsberen eten wel degelijk pinguins. Daarom ziet u nooit pinguins op de noordpool; Zij krijgen daar de kans niet om een fatsoenlijke popuilatie op te bouwen.
Op de zuidpool leven geen ijsberen, dus daar gaat het goed met de pinguin.

Dit verklaart ook waarom de pinguins blij zijn met de broeikas. Zij zien een half verdinkende ijsbeer op een schots en steken haast de vlag uit van pure vreugde.

gravatar

Spreek alleen namens jezelf, Eikelboom en Van Rumpt; niet alle mensen zijn zo!

Als het NOS journaal nou eens over de hongersnood onder de pinguins verslag doet en vervolgens dierenexperts als Britt Dekker, Dion Graus, Jan Roos en Henk Bres hun kunde etaleren, gaan de dierenvrienden massaal met het vliegtuig naar de Zuidpool om de dieren bij te voeren en/ of een schattig pinguinkuiken te adopteren, die dan onze dierenasiels kunnen vullen.

Red een zeehond, fuck de ijsbeer!

Reageer