Bron: NPO

Boer zoekt Vrouw verdedigt zich: ‘Spoorlopen hoort bij boerenleven’

'Wij willen laten zien hoe het écht gaat'

Boer zoekt Vrouw kreeg veel kritiek te verduren door een fragment waarin een aantal deelnemers over een stuk spoor loopt. Spoorbeheerder ProRail noemde de actie onverantwoordelijk, maar nu verdedigt het programma zich. “Spoorlopen hoort ook bij het boerenleven.”

Volgens Yvon Jaspers zou het programma een geromantiseerd beeld van het boerenleven geven als dit soort fragmenten werd weggelaten. “Mensen willen blije koeien zien, of een norse man met een stoppelbaardje die door een zompig weiland zwoegt met een stemmig muziekje eronder, maar zoiets als spoorlopen hoort er ook gewoon bij als je boer bent. Dat zijn mensen nog wel eens geneigd te vergeten.”

Het boerenleven bestaat niet alleen maar uit brieven openen en op dates gaan naar Neeltje Jans om naar zeeleeuwen te kijken, stelt Jaspers. “Het boerenleven betekent soms ook domme en onverantwoordelijke dingen doen voor de ogen van drie miljoen kijkers omdat het er mooi uitziet op beeld. Dan kan een spoorbedrijf dat al jaren waarschuwt voor de gevaren van spoorlopen hier moeilijk over doen, maar dan snap je gewoon niet hoe het boerenleven werkelijk is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een reactie van ProRail. Dit stukje rail rijden treinen niet harder dan 25 km per uur. Alleen op speciale dagen wordt er gereden. Zie het rijschema van de VSM. Er lopen dagelijks minstens 20 mensen over dit stuk met hun hond. Maaaar BZV vuurtje stoken, dat kan echt niet. Staat ook overal te lezen en is vele malen gevaarlijker dan ” treintje spelen” datkanechtniet

Reageer
gravatar

Nou u het zegt: wie kan mij eigenlijk een niet achterlijk programma noemen ? Wat te denken van Dance dance dance, Sing sing sing, Kook kook kook, Tattoo tattoo tatto, Dirigeer dirigeer dirigeer en andere bezigheden in een maf wedstrijdformaat gegoten.

gravatar

@ Reageer reageer reageer:
De “Vrolijk Progressie Radio Omroep” (VPRO) is volgens mij een van de weinige omroepen met”programma waardige” programma’s.

gravatar

Erger is nog een confrontatie met boer Jaap. Marjan moest een indringende vraag bekopen met een versnelde uitwijzing.
De arme ziel mocht niet eens meer mee eten en moest met knorrende maag huiswaarts rijden.

Reageer
gravatar

Iedere boer(in) moet tenslotte 2 van de 3 logerende kandidaten kwijt zien te raken en stoeien met een stoomtrein is een mooie natuurlijke selectie.

Reageer