Studio Speld / Shutterstock.com

Koning verschijnt op Prinsjesdag met nieuwe vriendin

‘Stapt opeens Joyce uit die koets’

Niemand in de Ridderzaal durfde het hardop te zeggen, maar bij navraag geven meerdere aanwezigen toe dat het erg ongemakkelijk was dat koning Willem-Alexander Prinsjesdag had uitgekozen om voor het eerst zijn nieuwe vriendin mee te nemen.

Volgens Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer had Willem-Alexander niet aangekondigd dat hij iemand mee zou nemen naar Prinsjesdag. “Het was voor iedereen een verrassing dat Joyce opeens uit de Gouden Koets stapte. Ik zag mensen elkaar aankijken van: dat meen je niet. Joyce? Maar ja, echt tijd om er iets over te zeggen hadden we niet, hij begon gewoon meteen de troonrede voor te lezen alsof er niets aan de hand was.”

“Het moet voor haar toch ook ongemakkelijk geweest zijn”, stelt Lodewijk Asscher. “Zit je daar opeens tussen allemaal leden van de Staten-Generaal zonder dat je iemand kent. Ze is ook twintig jaar jonger, zoiets kan je eigenlijk niet maken als koning. Heel ongemakkelijk.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Willem Alexander is 51. (51/2)+7=32.5, oftewel 18.5 jaar leeftijdsverschil. Dus het is niet alleen een koning die dat leeftijdsverschil kan maken, niemand van zijn leeftijd kan dat, zal ie toch nog twee jaar moeten wachten!

Reageer