Shutterstock / Peter Braakmann

Kwaliteitsmedia spreken voortaan over Alexander P. zodat ze lekker mee kunnen roddelen

‘Zijn privacy is nu gewaarborgd’

Verschillende kwaliteitsmedia hebben besloten de leider van D66 voortaan Alexander P. te noemen. Door zijn achternaam weg te laten, geven zij zichzelf groen licht om lekker mee te roddelen over de smeuïge geruchten rond zijn ex-vriendin.

“We worstelden er ontzettend mee”, zegt presentatrice Margriet van der Linden van talkshow M. “We konden er natuurlijk aandacht aan besteden onder de noemer ‘moeten we hier wel aandacht aan besteden?’, maar dat trucje was te opzichtig. Nu we de privacy van P. gewaarborgd hebben, kunnen we bij M lekker los over afgedwongen abortussen.”

Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque is ook blij met de oplossing. “Iedereen heeft het erover, dus wij willen er ook over schrijven. Dat zou echter ten koste gaan van onze morele verhevenheid. Door hem nu Alexander P. te noemen, kunnen we daar toch iets van behouden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iemand die klakkeloos instemt met een lastenverzwaring van 2 miljard per jaar om een paar buitenlandse vrienden van de chef van Unilever te plezieren, zou ik inderdaad willen aanmerken als crimineel.

Reageer
gravatar

Ik ook. Hieraan merk je dat het met ‘democratie’ en ‘transparantie’ in feite alleen om verbale constructies gaat. De echte macht ligt niet bij het volk maar bij de fluisterstille 1 % die de wetten dicteert, waardoor de status quo gehandhaafd blijft. .

gravatar

Het probleem met Alexander P. is dat hij -diep van binnen, maar dan wel héél erg diep- oprecht is. Zo diep dat buiten het Politburo van D66, de VVD en Pia Dijkstra nog niemand ooit zijn diepte heeft kunnen peilen. Men begrijpt hem eenvoudig niet. Ik begrijp hem wel, maar ik heb zwijgplicht, in verband met die diepe afkoopsom.

Reageer
gravatar

Alexander P. is HET voorbeeld van een Teflon-geprepareerde politicus. Hij kan zich veroorloven onroerend goed-cadeautjes van minimaal € 130.000,- buiten de wettelijk voorgeschreven meldplicht te houden. Salomo zei ooit: “Ga tot de mieren en wordt wijs. In onze tijd houden wij mieren een lokdoos voor. Zo verging het ook Alexander P. die -voorbijgaand- gebiologeerd raakte door een Lok-doos. Alexander P. en voornoemde Lok-doos zullen stilzwijgend een afkoopsom overeenkomen en ook dit D66 dossier zal in een bodemloos archief belanden. Zoals Alex grote idool deed DJ Trump deed met de porno-actrice die recent nog bij ons in College Tour haar innerlijk blootgaf.

Reageer
gravatar

Alexander P. is een typische vertegenwoordiger van de politieke generatie die een Microscopische Inzet compenseert met Grote Woorden. Vroeger zou men zeggen,” hoe kleiner de fallus, hoe groter de auto” Ooit maakte Annemarie Jorritsma (ook liberraal) in de Tweede Kamer stampij over het feit dat zijn (als minister) niet eens in een oversized pooierbak mocht rijden.