David Herraez Calzada / Shutterstock.com

Slimme computers nemen werk onheilsprofeten over

Steeds meer onheilsprofeten zitten zonder werk, nu blijkt dat slimme computers veel beter dan mensen een beetje vaag kunnen ouwehoeren over de gevaren van de technologie voor de samenleving.

Zwartkijker Ton Okker (66) kwam twee maanden geleden op straat te staan. “Heel vervelend, een paar weken voor mijn pensioen. Daar ging het leuke afscheid en het praatje van de baas, waar ik zo lang naar had uitgekeken. Nee, ik zag totaal niet aankomen dat ik overbodig zou worden.”

Ook doemdenker Imre Duganovic (37) zit zonder werk thuis. “Mijn baas had een machine aangeschaft die efficiënter het einde van de wereld kan voorspellen dan ik. Kun je het je voorstellen? Vervangen worden door een ding? Waar gaat het heen met de wereld?”

Duganovic: “Ik solliciteer me inmiddels suf, het is echter niet makkelijk: voor mij tien anderen. Ik word niet eens meer uitgenodigd op gesprek. Maar ik blijf doorgaan. Ooit moet het lukken. Wat dat betreft zie ik de toekomst zonnig in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen omdat ze als massa bedreigd worden voelen zich veilig, omdat ze hun eenzaamheid als de grootste vloek ervaren. Die proberen ze altijd aan de ander door te schuiven. Juist daarom zal er geen enkele vooruitgang zijn zonder op hun eentje diep na te denken over hun lot, want daar blijft de eindverantwoordelijkheid liggen.
De zekerheden die mensen hebben met hun techniek zijn een symptoom van ongekende innerlijke onzekerheid. Dat is waar onafhankelijk denken zou moeten beginnen.

Reageer
gravatar

De stand wordt dagelijks bijgehouden.
De vloek die de mens is voor zichzelf als individu is evenredig aan de schaal van de massa en de evenementen die hem moeten troosten. Zoals het WK.
Hier ligt het probleem van wat privé en publiek is, dat de verantwoordelijkheid om heeft gedraaid en duizenden malen heeft verergerd voor iedereen.
De eindverantwoordelijkheid blijft individueel bepaald.
De Holocaust is niets anders dan een vooruitzicht en waarschuwing voor de eeuwige hel, terwijl ze hierdoor juist denken dat die niet kan bestaan. Daarom ligt het accent zo op de Joods-christelijke traditie.
De ontkenning van de hel is veel erger als Holocaustontkenning.

gravatar

Vooruitzicht van 2030

De voormalige Dividendbelasting is reeds in 2020 vervangen door een Dividendpemie van de overheid.

In 2030 heeft de VVD haar naam allang veranderd in Voor Veel geld.

Rutte is nog steeds premier en inmiddels president-commissaris van o.a. Shell en Unilever.

Wilders is inmiddels al jaren minister van Nederlands Nationalistische Joods-Christelijke Cultuur en Anti-immigratiebeleid. (VVD en PVV zijn gefuseerd.)

De koning denkt aan vervoegd pensioen en de koningin heeft door haar ouderdomrimpels nauwelijks nog belangstelling.

Alle ministers zijn (op Wilders na) grote beleggers en de Staten Generaal is uitbesteed aan neoliberale opiniepeilers.

Alle sociale voorzieningen zijn afgeschaft. De zorgpremies zijn gestegen tot de helft van een modaal inkomen.

Nederland is een lage-lonenland geworden. Het altijd multimiljardairs is desondanks gestegen tot dertig.